Γλυκό: σφηνάκια λευκής σοκολάτας
Αυτά τα σφηνάκια μοιάζουν λίγο με cheesecake στη γεύση. Είναι ιδανικά για τα παιδικά σας πάρτι.
Υλικά
40 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
100 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
300 γραμμάρια φράουλες/μούρα/κεράσια
2 κουταλιές της σούπας χυμός βύσσινο
500 γραμμάρια τυρί mascarpone
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο να κάψει σε μέτρια φωτιά. Σβήστε την φωτιά και βάλτε το στην άκρη.
2. Βάλτε τα μπισκότα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα λίγο μέχρι να γίνουν θρύμματα. Βάλτε τα στο τηγάνι με το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού το βούτυρο.
3. Πάρτε μερικά μεγάλα σφηνοπότηρα και γεμίστε τον πάτο τους με μία στρώση από τα μπισκότα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
4. Στο μπλέντερ βάλτε τα φρούτα και το χυμό βύσσινο. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μους.
5. Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μείγμα με τα φρούτα και τη λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα στα ποτήρια και πιέστε καλά. Βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα καλά και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: γευστικό παγωτό βανίλια
Γλυκό: φράουλες, βατόμουρα, παγωτό και λευκή σοκολάτα
Γλυκό: σουβλάκια με φράουλες και σάλτσα λευκής σοκολάτας