Πιλάφι γεμάτο μυρωδιές και αρώματα, γρήγορα και εύκολα

Πιλάφι γεμάτο μυρωδιές και αρώματα, γρήγορα και εύκολα

Πότε πριν οι υδατάνθρακες δεν είχαν τόσο νόστιμη και πλούσια γεύση, χωρίς καν να χρειάζεται κάποια βαριά και παχυντική σάλτσα. Από τα πιο νόστιμα, μυρωδάτα, απλά και υγιεινά πιάτα για τη διατροφή σας.

Υλικά (για 6 άτομα)
400γρ. ρύζι basmati
40γρ. βούτυρο Becel
1 κρεμμύδι τριμμένο
3,5 φλιτζάνια ζωμό κότας
2 δαφνόφυλλα
3 κ.σ κομμένο μαϊντανό
3 κ.σ κομμένα φύλλα κόλιαντρου
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1. Λιώνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το ζωμό και τα δαφνόφυλλα.
3. Το αφήνετε να πάρει μία βράση καις τη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου, ώσπου να απορροφηθεί όλο το υγρό.
4. Αφήνετε το πιλάφι να σταθεί για 5 -6 λεπτά εκτός φωτιάς, αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα και αλατοπιπερώνετε.
5. Προσθέτετε το μαϊντανό και το κόλιαντρο, ανακατεύετε και σερβίρετε.