Γλυκό: εύκολα κεκάκια με σύκα και καφέ
QUEEN.GR
Η μοναδική γεύση του σύκου μπλέκεται με εκείνη του καφέ σε αυτά τα υπέροχα κεκάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
100 γραμμάρια μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
150 γραμμάρια ψιλοκομμένα σύκα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Ανακατέψτε το στιγμιαίο καφέ σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό.
3. Ανακατέψτε με το χέρι σας σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
4. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Προσθέστε και το αλεύρι μαζί με τον καφέ και τα σύκα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
6. Μοιράστε τη ζύμη σε μια φόρμα με 12 θήκες για muffins που έχετε βουτυρώσει ελαφρά (γεμίστε κάθε θήκη μέχρι τη μέση).
7. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, αφήστε τα άλλα 5 λεπτά στο φούρνο και μετά βγάλτε τα να κρυώσουν.
8. Πασπαλίστε με σκόνη κοσκινισμένου κακάου και σερβίρετε ζεστά ή κρύα.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: υπέροχα muffins μελιού με καρύδα
Γλυκό: λαχταριστά τρουφάκια με καφέ