Πιπερόπιτα Φλωρίνης

Πιπερόπιτα Φλωρίνης

Οι υπέροχες πιπεριές από τη Φλώρινα είναι εξαιρετικές, εκτός από μεζέ και για πίτες

Υλικά

1 κουτί (850 γρ) φύλλο πίτας

6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους

2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους

100 γρ παρμεζάνα τριμμένη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 -2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

4 αυγά

1 κούπα ζωμό λαχανικών

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι – πιπέρι

125 γρ σπορέλαιο και 125 γρ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέστε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών ζεστό και σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο.

Χτυπήστε τα αυγά με την παρμεζάνα και προσθέστε τα στο μείγμα με τις πιπεριές. Ανακατέψτε καλά. Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώστε όλα τα φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Στρώστε τα σταυρωτά έτσι ώστε να καλύπτουν και τα πλάγια του ταψιού και να εξέχουν και λίγο.

Απλώστε από πάνω το μείγμα ομοιόμορφα. Τυλίξτε τα φύλλα που εξέχουν στριφτά προς τα μέσα κάνοντας ένα στεφάνι γύρω από το ταψί. Η πίτα μένει ανοιχτή από επάνω.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.