Πένες με τομάτες φουρνιστές, και φρέσκα κρεμμυδάκια

Πένες με τομάτες φουρνιστές, και φρέσκα κρεμμυδάκια

Εύκολη, γευστική και αρκετά ελαφριά συνταγή με πένες

Υλικά

500 γρ. πένες
50 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
3 τομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
Λίγη ζάχαρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κσ ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις τομάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις πασπαλίζετε με ελάχιστη ζάχαρη. Τις ψήνετε στους 150 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 8-9 λεπτά.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Στην συνέχεια, σοτάρετε τα δύο μικρά κρεμμύδια τα οποία έχετε ψιλοκόψει σε δυνατή φωτιά μαζί με τα ψιλοκομμένα φρέσκα και προσθέτετε και τις ελιές.

Στην κατσαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά προσθέτετε τις τομάτες από το ταψί, τα ζυμαρικά και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις ελιές. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο θυμάρι.