Κρεμώδης, λαχταριστή σούπα με κολοκύθα, καρύδα και τσίλι
Μπορεί να σας ακούγεται παράταιρο, ο παραπάνω εκρηκτικός συνδυασμός όμως υπόσχεται να ταξιδέψει τον ουρανίσκο σας στα πιο εξωτικά μέρη. Η βελουτέ αυτή σούπα είναι ό,τι πρέπει για ένα ζεστό, χειμωνιάτικο γεύμα και σίγουρα θα είναι μια πρωτότυπη και πεντανόστιμη πινελιά στο τραπέζι σας.
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα
1 καρότο
1κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κόκκινο τσίλι
165ml κρέμα καρύδας (τη βρίσκεται σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
1κ.σ. φυτικό λάδι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε το καρότο και την κολοκύθα και κόψτε την σε κομμάτια των 5εκ. περίπου.
2. Ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα την κολοκύθα και το καρότο και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας καλά για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Προσθέστε το 1 λίτρο ζωμού μαζί με το τζίντζερ και το τσίλι και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός blender χεριού, χτυπήστε την μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
4. Ρίξτε μέσα την κρέμα καρύδας και ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφήνοντάς την να πάρει άλλη μια βράση. Απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Τips: Μπορείτε να σερβίρετε την σούπα με κρουτόνς, με μια τραγανιστή φέτα ψωμί στην άκρη, ή με μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί στον πάτο του μπολ.