Ένα… διαφορετικό μπρόκολο, με μπαχαρικά και πατάτες στο φούρνο
Mια εξωτική συνταγή που θα σας κάνει να λατρέψετε το παρεξηγημένο λαχανικό.
Μπορεί οι περισσότεροι όταν ακούτε «μπρόκολο» να κάνετε αυτόματα μια γκριμάτσα αηδίας, αυτό όμως συμβαίνει γιατί το έχετε συνδυάσει με νερόβραστες συνταγές και εξουθενωτικές δίαιτες που δεν αγαπά κανείς. Η ακόλουθη, εξωτική θα λέγαμε, συνταγή, θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη μια για πάντα και πλέον όταν ακούτε «μπρόκολο», να γλύφετε ασυναίσθητα τα δάχτυλά σας.
Υλικά
6 μεσαίες πατάτες
1 μεσαίο μπρόκολο γύρω στα 500γρ.
2κ.σ. κάρυ
1 κ.σ. Garam Masala (μείγμα ινδικών μπαχαρικών, βρίσκεται σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
2κ.σ. πάπρικα ή πιπέρι καγιέν
2κ.σ. πουρές σκόρδου
1κ.σ. πουρές ginger
1κ.γ. αλάτι
1/4 μεγάλο lime, στυμμένο
3 με 4 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
1. Βράστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς. Καθαρίστε τις και κόψτε τις σε κομμάτια των 2εκ. περίπου.
2. Σπάστε το μπρόκολο σε κομμάτια και βράστε το σε καυτό νερό για 15 δεύτερα και βάλτε το σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίξτε το και αφαιρέστε όλη την υγρασία με μια πετσέτα.
3. Αναμείξτε καλά όλα τα μπαχαρικά μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρινάρα και έπειτα τρίψτε με αυτή το μπρόκολο και τις πατάτες.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
5. Βάλτε το μπρόκολο και τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί, σε μία στρώση και ψήστε τα για 10 λεπτά.
6. Ζεστάνετε το γκριλ και βάλτε πάνω του τα λαχανικά για περίπου 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετέ τα ζεστά, με ρύζι στον ατμό αν επιθυμείτε.