Η τέλεια παραδοσιακή ιταλική πίτσα σε 5 λεπτά
Ντομάτα, βασιλικός, μοτσαρέλα και ρικότα συνθέτουν την πιο νόστιμη, απλή πίτσα που έχετε δοκιμάσει.
Μια ιδανική συνταγή για μικρούς και μεγάλους. Πεντανόστιμη, πανεύκολη και θρεπτική πίτσα, κατευθείαν από την κουζίνα της Ιταλίδας μαμάς -με μερικές μετατροπές για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
Υλικά
1 ζύμη πίτσας (λεπτή)
1κ.σ. καλαμποκάλευρο
λίγο ελαιόλαδο
3κ.σ. σάλτσα πέστο με βασιλικό
1/2 κούπα φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες
1/2 κούπα μερικώς αποβουτυρωμένη ρικότα
1/2 κούπα μικρές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1/4κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/4 κούπας μικρά φύλλα βασιλικού
τριμμένο κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C. Βάλτε μέσα ένα ταψί και αφήστε το να ζεσταθεί για 10 λεπτά.
2. Όσο το ταψί ζεσταίνεται, απλώστε τη ζύμη σε ένα άλλο ταψί και πασπαλίστε την με το καλαμποκάλευρο. Ραντίστε την ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
3. Απλώστε το πέστο σε όλη τη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στις άκρες και έπειτα απλώστε την μοτσαρέλα πάνω από το πέστο. Τέλος, ρίξτε από πάνω την ρικότα με μικρές κουταλιές του γλυκού.
4. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ζεσταμένο ταψί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Αφήστε την στη σχάρα για 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει. Βγάλτε την από το φούρνο, απλώστε από πάνω τις ντομάτες, το μαύρο πιπέρι και τον βασιλικό, πασπαλίστε με λίγο κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε, κόψτε την σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.