Παραδοσιακά ρώσικα μπισκότα με καρύδια
Μπισκότα που μοιάζουν με κουραμπιέδες, τέλεια για να συνδυάσετε το τσάι και τον καφέ σας.
Μην σας ξεγελάει η παρουσίασή τους. Όχι, δεν είναι οι παραδοσιακοί μας κουραμπιέδες αλλά μπισκοτάκια με άχνη ζάχαρη.
Υλικά
1 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
6 κουταλάκια του γλυκού άχνη ζάχαρη
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σαν μαρέγκα. Προσθέστε 6 κουταλιές του γλυκού άχνη ζάχαρη και το αλεύρι. Συνεχίστε να ανακατεύετε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα μείγμα ομοιογενές.
3. Προσθέστε στη ζύμη τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατέψτε.
4. Πλάστε την ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και βάλτε τες σε βουτυρωμένο ταψάκι, σε απόσταση μεταξύ τους.
5. Ψήστε τα μπισκότα σας για 12 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίστε τα με μπόλικη άχνη ζάχαρη (αν σας αρέσει η κανέλα ανακατέψτε μια πρέζα της στη ζάχαρη άχνη πριν πασπαλίσετε τα μπισκότα).
Διαβάστε επίσης:
Μπισκότα με βρώμη και φυστικοβούτυρο χωρίς ψήσιμο
Σοκολατένια μπισκότα με δάκρυα σοκολάτας
Τραγανά μπισκότα με κάρδαμο και κανέλα