Κεκάκια καρύδας και μοσχολέμονου περιχυμένα με σιρόπι με ρούμι
«Μεθυσμένα» κέικ με υπέροχη γεύση καρύδας.
Το σιρόπι από ρούμι δίνει σε αυτά τα κεκάκια την απαραίτητη «υγρασία» που τα κάνει ακαταμάχητα.
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο
215 γραμμάρια (1 κούπα) «ψιλή» ζάχαρη
3 αυγά
75 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι
40 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
45 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) νιφάδες καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα μοσχολέμονου (lime)
85 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) γιαούρτι
Για το σιρόπι
Λεπτοτριμμένη φλούδα από 1 μοσχολέμονο (lime)
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) φρέσκος χυμός μοσχολέμονου (lime)
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) κρύο νερό
80 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη καρύδας
125 ml (1/2 φλιτζάνι) λευκό ρούμι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ελαφρά 12 φορμάκια χωρητικότητας 80 ml το καθένα.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τα αλεύρια, τις νιφάδες καρύδας, τη φλούδα μοσχολέμονου και το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια και ισιώστε τα από πάνω. Ψήστε για 30 λεπτά, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
3. Για το σιρόπι βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό μοσχολέμονου σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά. Φέρτε το μείγμα σας σε βρασμό, απομακρύνετε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά και προσθέστε το ρούμι, το εκχύλισμα καρύδας και το ξύσμα μοσχολέμονου.
4. Αναποδογυρίστε τα κέικ σας σε πιάτα και περιχύστε τα με ζεστό σιρόπι. Πασπαλίστε με τριμμένη φλούδα μοσχολέμονου και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Κέικ εσπεριδοειδών με γλάσο λευκής σοκολάτας
Πιπεράτα σοκολατένια κεκάκια με τζίντζερ
Σοκολατένιο κέικ περιχυμένο με κρέμα σοκολάτας