Κρεμώδες, λαχταριστό σπαγγέτι στο φούρνο
Δεν θες πολλά για να είσαι ευτυχισμένος, μόνο ένα πιάτο από αυτό το απίστευτο φαγητό.
Άλλη μια εβδομάδα άρχισε, πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες, ας την αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που ξέρουμε καλύτερα. Ένα υπέροχο φαγητό που θα μας κάνει να νιώσουμε «σπίτι» και θα φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπό μας.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι, βρασμένα al dente και σουρωμένα
500γρ. μοσχρίσιος κιμάς, σοταρισμένος
1 βάζο κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια (όποια θέλετε)
230γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα sour cream
1 κούπα τυρί cottage
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και βουτυρώστε καλά ένα μεγάλο πιρέξ.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμείξτε τον κιμά και την σάλτσα.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα, την sour cream και το τυρί cottage, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Αλατοπιπερώστε.
4. Βάλτε τα μισά βρασμένα μακαρόνια στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω το μισό μείγμα με τα τυριά, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Έπειτα ρίξτε το μισό μείγμα κιμά. Επαναλάβετε τα στρώματα άλλη μια φορά και τέλος πασπαλίστε με το τσένταρ.
5. Βάλτε το πιρέξ στο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Αφήστε το λίγο να σταθεί και σερβίρετε.