«Κολασμένο» hot dog με την καλύτερη σπιτική σάλτσα
Έξω βρέχει, μέσα τρώμε καλά.
Μπορεί να είναι 12 Ιουνίου και αντί να λιαζόμαστε να τρέχουμε με τις ομπρέλες και τα αδιάβροχα, ο καιρός όμως δεν θα μας βάλει κάτω και, κυρίως, δεν θα βάλει κάτω την όρεξή μας. Φτιάξτε απόψε αυτά τα φανταστικά hot dogs για την παρέα σας μαζί με την πιο νόστιμη σπιτική σος με τουρσί που έχετε δοκιμάσει και αφήστε τον καιρό στο χαβά του.
Υλικά
1 πακέτο ψωμάκια για hot dogs
ποικιλία από μουστάρδες (απλή, καυτερή, mild, Dijon, γλυκιά κλπ)
κέτσαπ
8 λουκάνικα για hot dogs καλής ποιότητας
για της σάλτσα
1/2 κούπα μπαλσάμικο
1κ.γ. σπόρια μουστάρδας
1κ.γ. σπόρια κόλιαντρου
2κ.σ. ζάχαρη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, χωρίς σπόρια, ψημένη και ψιλοκομμένη
1 μικρή κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη, χωρίς σπόρια, ψημένη και ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2κ.σ. φρεσκοκομμένος άνηθος
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Ψήστε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
2. Βάλτε τα μέσα στα ψωμάκια για hot dogs και ρίξτε από πάνω όση σάλτσα θέλετε.
για την σάλτσα:
1. Βάλτε τα σπόρια μουστάρδας και κόλιαντρου σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να πάρουν μια βράση. Έπειτα αφήστε τα να σιγοβράζουν μέχρι να μειωθούν στο μισό και να σιροπιάσουν ελαφρά.
2. Βγάλτε τα από τη φωτιά, βάλτε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν. Αλατοπιπερώστε όσο νομίζετε, καλύψτε με ζελατίνα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρετε.