Φτιάξτε λαχταριστή μαρμελάδα φράουλας χωρίς καθόλου μαγείρεμα
Σπιτική και πανεύκολη και πεντανόστιμη.
Ούτε κόπος, ούτε πολύωρο μαγείρεμα, ούτε τίποτα. Με λίγα υλικά και μερικά απλά βήματα, μπορείτε να φτιάξετε την πιο νόστιμη σάλτσα φράουλας, η οποία συντηρείται στην κατάψυξη μέχρι και ένα χρόνο, και στο ψυγείο μέχρι 4 εβδομάδες από το άνοιγμά της. Τέλειο;
Υλικά
7 κούπες φράουλες
1 συσκευασία πηκτίνη
1 3/4 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιρόπι καλαμποκιού, ελαφρύ
8 πλαστικά δοχεία με καπάκια των 280ml περίπου, καλά πλυμένα
Εκτέλεση
1. Πλύντε και έπειτα λιώστε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τις στην άκρη.
2. Αναμείξτε την πηκτίνη με το 1/4 της κούπας ζάχαρη. Αρχίστε να ρίχνετε σταδιακά το μείγμα της πηκτίνης στις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς και με ταχύτητα. Αφήστε το τελικό μείγμα να σταθεί για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.
3. Προσθέστε το σιρόπι καλαμποκιού και ανακατέψτε καλά. Σταδιακά προσθέστε και την υπόλοιπη ζάχαρη στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί.
4. Μοιράστε την μαρμελάδα στα δοχεία, αφήνοντας λίγο περιθώριο πάνω πάνω και ασφαλίστε καλά με τα καπάκια. Αφήστε τα όλο το βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βάλετε στο ψυγείο.