Απολαυστικό κέικ μαύρης σοκολάτας και γάλακτος

Απολαυστικό κέικ μαύρης σοκολάτας και γάλακτος

Ένα πολύ εύκολο γλύκισμα με 8 υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας σε μόλις 3 βήματα.

Κακάο, μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος αναμειγνύονται σε ένα ταξίδι απόλαυσης που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
1/4 του φλιτζανιού γάλα
1 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ βάθους 6 εκατοστών και βάσης διαμέτρου 22 εκατοσ. Στρώστε στη βάση και στα πλαϊνά χαρτί ψησίματος.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε ανακατεύοντας το βούτυρο, τη μαύρη σοκολάτα και το γάλα για 10-12 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομαλό, ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρετέ το σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
3. Προσθέστε τη ζάχαρη και τα αυγά στο σοκολατένιο μείγμα και χτυπήστε τα με το μίξερ καλά. Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε τη μισή ποσότητα σοκολάτας γάλακτος και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη σοκολάτα γάλακτος. Ψήστε για 75 λεπτά περίπου. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει, ξεφορμάρετέ το και σερβίρετε με σαντιγί.

Διαβάστε επίσης:

Υπέροχο κέικ με καρότο, πορτοκάλι και αμύγδαλα

Κέικ με φιστίκια Αιγίνης περιχυμένο με σιρόπι μελιού, πορτοκαλιού και σύκων

Κέικ πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι