Κουλουράκια με επικάλυψη ζάχαρης

Κουλουράκια με επικάλυψη ζάχαρης

Ένα ιδανικό γλύκισμα για να απολαύσετε μαζί με mousse, σούπες σοκολάτας ή ζεστό γάλα.

Ζάχαρη και βανίλια δίνουν γλυκιά γεύση σε αυτά τα κουλουράκια.

Υλικά
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
70 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
150 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
45 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) αλεύρι ρυζιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να «ασπρίσουν» και να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το απλό αλεύρι, το αλεύρι ρυζιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και δουλέψτε το μείγμα σας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Απλώστε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε τη ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Σχηματίστε ένα δίσκο με τη ζύμη σας, καλύψτε τον με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τον στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί ελαφρά με λάδι και μοιράστε τη ζύμη σας στα 2. Ανοίξτε το ένα κομμάτι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτάσει το πάχος των 3 χιλιοστών. Με ένα κόφτη μπισκότων σε σχήμα της αρεσκείας σας κόψτε μπισκότα και τοποθετήστε τα στο ταψί. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
3. Πασπαλίστε τα κουλουράκια σας (μπισκότα) με έξτρα ψιλή ζάχαρη και ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Μπισκότα αμυγδάλου

Μπισκότα με καρύδα και φιστίκια Αιγίνης