Σοκολατένιο μωσαϊκό κατάψυξης με αμύγδαλα
Ένα εύκολο γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό με υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας.
Υλικά
1 πακέτο φυτικό βούτυρο
320 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
80 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
320 γραμμάρια μπισκότα
1 βανίλια
Εκτέλεση
1. Σπάστε τα μπισκότα σε κομμάτια με τα χέρια
2. Σε ένα μπολ «δουλέψτε» το βούτυρο με το χέρι και προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο και τους κρόκους των αυγών. Συνεχίστε να δουλεύετε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
4. Προσθέστε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και τα μπισκότα στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε. Προσθέστε και τη μαρέγκα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
5. Πλάστε σε σχήμα της αρεσκείας σας και τυλίξτε το μείγμα σας σε ένα αλουμινόχαρτο ή σε αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
6. Μετά από τρεις ώρες είναι έτοιμο. Συνδυάστε το με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας και φρούτα της αρεσκείας σας.
Διαβάστε επίσης:
Σοκολατένιο, τραγανό μωσαϊκό με μέλι