Ένα φανταστικό σουφλέ από... french toast σε 3 βήματα!
QUEEN.GR
Μπερδευτήκατε; Μια μπουκιά φτάνει για να σας δώσει να καταλάβετε.
Κάνει για πρωινό, για δεκατιανό (εντάξει, brunch) ακόμα και για χαλαρό μεσημεριανό Κυριακής αν είστε μόνη σπίτι και βαριέστε να μαγειρέψετε κανονικό φαγητό. Αυτό το εναλλακτικό σουφλέ θα γίνει ο σωτήρας σας, σε κάθε περίπτωση.
Υλικά
5 κούπες ψωμί κομμένο σε μεγάλους κύβους
4 αβγά
1 1/2 κούπα γάλα
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1κ.σ. μαργαρίνη, λιωμένη
1κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και βουτυρώστε ελαφρά ένα πυρέξ.
2. Καλύψτε τον πάτο του πυρέξ με το ψωμί. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αβγά, το γάλα, 2κ.σ. ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο ψωμί και από πάνω ρίξτε τη μαργαρίνη. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά.
3. Αναμείξτε τις υπόλοιπες 2κ.σ. ζάχαρη με την 1κ.γ. κανέλα και πασπαλίστε με το μείγμα το σουφλέ. Ψήστε το για περίπου 45 με 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο, χρυσό χρώμα στην κορυφή.