Λαχταριστή, κρεμώδης σουπίτσα με πατάτες και ζαμπόν

Λαχταριστή, κρεμώδης σουπίτσα με πατάτες και ζαμπόν

Θα πατάξουμε το κρύο με νοστιμιές!

Μια άκρως πεντανόστιμη σούπα με πατάτες και ζαμπόν, πανεύκολη και απλή αλλά απίστευτα απολαυστική, στην οποία μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά αν επιθυμείτε.

Υλικά
3 1/2 κούπες καθαρισμένες και κομμένες πατάτες
1/3 κούπα κομμένο σέλινο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3/4 κούπας τσιγαρισμένο ζαμπόν, ψιλοκομμένο
3 1/4 κούπες νερό
2κ.σ. τριμμένο μείγμα για κοτόπουλο
1/2κ.γ. αλάτι
1κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο ή λευκό πιπέρι
5κ.σ. βούτυρο
5κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα

Εκτέλεση
1. Αναμείξτε τις πατάτες, το σέλινο, το κρεμμύδι, το ζαμπόν και το νερό σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση και έπειτα αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν, περίπου 10 με 15 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα για κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με ένα πιρούνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, περίπου για 1 λεπτό. Σιγά σιγά ρίξτε μέσα το γάλα ώστε να μην δημιουργήσει σβόλους. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα, περίπου 4 με 5 λεπτά.
3. Ρίξτε το μείγμα με το γάλα στη κατσαρόλα με τις πατάτες και μαγειρέψτε τη σούπα μέχρι να ζεσταθεί καλά. Σερβίρετε αμέσως.