Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Ποιος έχει ανάγκη τις μεγάλες αλυσίδες ζαχαροπλαστείων με τα διάσημα τσουρέκια, όταν μπορείτε πολύ γρήγορα και απλά να φτιάξετε το δικό σας γεμιστό τσουρέκι; Εντάξει, τις έχουμε και αυτές ανάγκη, αλλά και το σπιτικό μας γρήγορο τσουρεκάκι αξίζει το χρόνο του. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα καταλάβετε γιατί.
Υλικά
Μισό τσουρέκι
Κρέμα σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
2 μπανάνες
ρούμι, λικέρ ή κονιάκ
καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1.Χωρίζετε το τσουρέκι σε λωρίδες και βάζετε τις μισές σε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ. Τις βρέχετε με αρκετό κονιάκ.
2.Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
3.Βάζετε τη μισή κρέμα πάνω από το τσουρέκι και απλώνετε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες.
4.Τις σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα και απλώνετε από πάνω τις υπόλοιπες λωρίδες του τσουρεκιού. Ραντίζετε με αρκετό κονιάκ.
5.Βάζετε το τσουρέκι το ψυγείο για αρκετή ώρα, μέχρι να στερεοποιηθεί καλά.
Tip: Αν θέλετε να προσθέσετε και καρύδια, βάλτε τα πριν και μετά τις μπανάνες.