Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο με γιαούρτι και μυρωδικά!
Μια λαχταριστή συνταγή με ρίζες στην Ινδία.
Φρέσκο και θρεπτικό κοτοπουλάκι, δροσερό γιαούρτι και μυρωδικά που τρελαίνουν τις αισθήσεις. Συνδυάστε τα όλα μαζί και έχετε ένα τρομερό καλοκαιρινό πιάτο, διαιτητικό αλλά απίστευτα νόστιμο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
8 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα (περίπου 1.5 κιλά)
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
1 κούπα φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1/2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 κούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το άλειμμα
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου (lime)
1κ.σ. garam masala (ινδικό μείγμα μπαχαρικών, βρίσκεται σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
2κ.γ. αλάτι κοσέρ και λίγο ακόμα για το αλάτισμα
1κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μικρό κομμάτι ginger, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Δουλεύοντας με 1 στήθος κοτόπουλου κάθε φορά, βάλτε το κοτόπουλο ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά φύλλα και χτυπήστε το μέχρι να γίνει επίπεδο, με πάχος 1-1μιση δάχτυλο. Έπειτα βάλτε τα ένα ένα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο.
2. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο multi και αλέστε τα μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
3. Ρίξτε το μείγμα γιαουρτιού μέσα στη σακούλα με το κοτόπουλο, ασφαλίστε την και κουνήστε την ώστε να αναμειχθούν όλα καλά. Βάλτε την στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 3 ώρες ή και όλο το βράδυ.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείψτε το γκριλ με λάδι. Βγάλτε την περιττή μαρινάδα από το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε το και βάλτε τα στήθη πάνω στο γκριλ και μέσα στο φούρνο. Γυρίστε τα μόνο μια φορά και αφήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι έτοιμα, περίπου 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.