Ανθή Φακιδάρη: Η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε στο πιο συμπεριληπτικό show της Victoria's Secret

Ναταλία Κατσακιώρη
Ανθή Φακιδάρη: Η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε στο πιο συμπεριληπτικό show της Victoria's Secret

(Photo by Taylor Hill/WireImage)

2024 Taylor Hill

Το μεγαλύτερο show επέστρεψε και το όνομα Ανθή Φακιδάρη ήταν μέσα στο εντυπωσιακό casting. Bravo!

Νομίζεις ότι το ελληνικό modelling έχει ακόμη μείνει σε πρόσωπα όπως η Βίκυ Κουλιανού και η Βίκυ Καγιά; Οι οποίες φυσικά έχουν κάνει μία εξαιρετική καριέρα στο εξωτερικό, αλλά μέχρι σήμερα το νέο αίμα της βιομηχανίας έχει πάρει τη θέση τους στα διεθνή catwalks. Εχθές ένα από τα κορυφαία μοντέλα της χώρας, η Ανθή Φακιδάρη, έγινε μέλος του πολυαναμένομενου show της Victoria's Secret, το οποίο επανήλθε μετά από χρόνια, για να γράψει τη νέα ιστορία του διάσημου οίκου εσωρούχων και να αλλάξει μια για πάντα την εικόνα -και την ουσία- που είχαμε στο μυαλό μας για τα «αγγελάκια» της. Η Ανθή Φακιδάρη είναι και επίσημα η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε σε show της Victoria's Secret και κάπως έτσι έγινε αυτόματα το talk of the town.

Δεν ξέρεις πώς να ντυθείς; 8 formula outfits που λειτουργούν πάντα στη μεταβατική περίοδο

Victoria's Secret Fashion Show 2024

(Photo by Taylor Hill/WireImage)

2024 Taylor Hill

Η Ανθή μας είχε κάνει την ανακοίνωση από το προσωπικό της account στο Instagram μέσα στη χθεσινή ημέρα, όταν ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες της στη Νέα Υόρκη στα παρασκήνια του show, με το ολόμαυρο outfit της και το jacket με το χαρακτηριστικό logo του show στην πλάτη της. Και φυσικά όλοι ήμασταν εν αναμονή του catwalk, ξέροντας ότι μία Ελληνίδα θα περπατήσει για πρώτη φορά στο πιο πολυσυζητημένο show της χρόνια.

Η ίδια εμφανίστηκε στο catwalk με ένα lilac set εσωρούχων και ένα ζευγάρι «φτερωτά» σανδάλια με λουλούδια, ενώ τα μαλλιά της ήταν πιασμένα σε ένα ψηλό ponytail.

https://www.instagram.com/p/DBKERA0oeky/

Τι ξέρουμε, όμως, ήδη για την Ανθή Φακιδάρη; Να σε ενημερώσω ότι η ίδια είναι προφανώς ένα από τα κορυφαία μοντέλα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της παγκόσμιας βιομηχανίας, η οποία εδώ και χρόνια εργάζεται στο εξωτερικό για τους μεγαλύτερους οίκους, έχοντας περπατήσει σε shows των Ralph Lauren, Chanel και Giorgio Armani, ενώ αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι και το portofolio με τις καμπάνιες στις οποίες πρωταγωνιστεί. Είναι μόλις είκοσι ετών και μέσα σε δύο μόλις χρόνια έχει καταφέρει να είναι στη λίστα με τα κορυφαία μοντέλα των fashion weeks.

Ralph-Lauren-S25-031.jpg

Victoria's Secret: Το show που περιμέναμε επέστρεψε με περισσότερη συμπερίληψη.

Προφανώς και ξέραμε ότι αυτό το Victoria's Secret show θα ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Και καθώς η αγωνία μεγάλωνε μέσα στις τελευταίες μέρες που ήμασταν εν αναμονή της μεγάλης βραδιάς, κάποια μικρά στοιχεία είχαν αρχίσει να έρχονται στα αυτιά μας. Και οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον κορυφαίο οίκο εσωρούχων να παρουσιάζει το πιο συμπεριληπτικό show του. Φυσικά και είδαμε όλα τα αγαπημένα αγγελάκια του παρελθόντος, όπως η Bella Hadid, η Gigi Ηadid, η Behati Prinsllo, η Andiana Lima και η Irina Shayak.

2024 Victoria's Secret Fashion Show - Show

Gigi Hadid (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Όμως, κόντρα σε όλη την προηγούμενη εικόνα των αψεγάδιαστων αγγέλων που περπατούσαν στο συγκεκριμένο catwalk, φέτος έκανε το ντεμπούτο της στα 50 της χρόνια στη Victoria's Secret και η Kate Moss αλλά και η Carla Bruni, η οποία έσπασε κάθε ηλικιακό στερεότυπο στα 56 της μαζί με την Eva Herzigova, που διανύει επίσης την έκτη δεκαετία της ζωής της.

2024 Victoria's Secret Fashion Show - Show

Kate Moss (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision
2024 Victoria's Secret Fashion Show - Show

Carla Bruni (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Και αν θέλουμε πραγματικά να μιλήσουμε για body types, τότε θα πρέπει φυσικά να αναφερθούμε και στην Paloma Elsesser αλλά και την Ashley Graham, η οποία δήλωσε στο backstage ότι μόλις έλαβε την πρόταση αναρωτήθηκε: «μα έχετε εσείς νούμερα για εμένα;». Η iconic Tyra Banks έκανε το εντυπωσιακό φινάλε του show με τα φυσικά afro μαλλιά της (άλλο ένα κλείσιμο του ματιού) και με έναν ενθουσιασμό που σπάει κυριολεκτικά το γυαλί γιόρτασε πιο δυναμικά από ποτέ την επιστροφή της στο catwalk σε μία Victoria's Secret πιο απελευθερωμένη και πιο αληθινή από ποτέ. Στο 24o Victoria's Secret show συμμετείχαν συνολικά 52 μοντέλα και 900 καλεσμένοι βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη βραδιά με τα θρυλικά αγγελάκια, αν και πλέον τα φτερά τους είναι 100% sustainable, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν φυσικά φτερά για την κατασκευή τους.

APTOPIX 2024 Victoria's Secret Fashion Show - Show

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

Είσαι αρχάρια στο vintage shopping; Τα πρώτα items που πρέπει να αναζητήσεις στα flea markets

Last but not least φυσικά η εμφάνιση της Cher, η οποία έκανε το δικό της ξεχωριστό show και ήταν ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρωθεί μια βραδιά ύμνος στις γυναίκες, στη θηλυκή ενέργεια του σήμερα, που αγαπά το σώμα της και έχει μάθει να αγκαλιάζει τις ατέλειές της. Γιατί είμαστε «strong enough»!

2024 Victoria's Secret Fashion Show - Show

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision
DPG Network