Giorgio Armani, Chanel, Balenciaga: Τα highlights από την Haute Couture Fashion Week στο Παρίσι

Ναταλία Κατσακιώρη
Giorgio Armani, Chanel, Balenciaga: Τα highlights από την Haute Couture Fashion Week στο Παρίσι

Οι καλύτερες στιγμές από τα κορυφαία shows των ημερών.

Στα 89 του χρόνια ο Giorgio Armani δεν σταματά να είναι δημιουργικός και να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές στο catwalk. Με 89 looks (όσα και η ηλικία του) αποφάσισε να μας ταξιδέψει για άλλη μία φορά στον μαγικό κόσμο του Armani Prive, ένα σύμπαν όπου το ύφασμα πρωταγωνιστεί. Όπως λένε εξάλλου οι experts στους κόλπους της μόδας, κανείς δεν δουλεύει τα υφάσματα όπως εκείνος. Και αυτό αποδεικνύεται από την αγάπη και την προτίμηση που του δείχνουν οι μεγαλύτερες stars του πλανήτη φορώντας Armani Prive στα red carpets.

Αυτό είναι το νέο bag trend που θα φορέσουμε στην πόλη

Armani-Prive-HC-F24-001.jpg

Για το επερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα έβαλε, λοιπόν, στη ζωή μας ένα ξεχωριστό και υπέροχο στοιχείο, τις πέρλες. Αν τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι των κοριτσιών, τότε οι πέρλες είναι ένα στοιχείο του ονείρου τους, του παραμυθιού. Maxi gowns, κοστούμια και sets από βελούδο διακοσμημένα με αστραφτερά μαργαριτάρια, disco inspiration αλλά και ένα μικρό touch από τα party nights των 20s είναι μόνο κάποια από τα references που έβαλε στη νέα του collection ο Giorgio Armani.

Armani-Prive-HC-F24-009.jpg

Tα harem pants επανέρχονται στη νυχτερινή ζωή της πόλης σύμφωνα με τον κορυφαίο Ιταλό μόδιστρο, που έπαιξε πολύ δυναμικά και με τις τολμηρές διαφάνειες. Στο τέλος βγήκε και αποχαιρέτησε το κοινό του αγκαλιά με δύο μοντέλα ντυμένα με παρόμοια σύνολα με τα cute, sparkly καπελάκια τους να δίνουν το στίγμα αυτής της συλλογής. Glam και θηλυκή, αιθέρια και μυστηριώδης αλλά και με έναν μαγικό τρόπο απόλυτα αληθινή. Αυτός είναι ο Giorgio Armani.

Catwalk looks:

Ο οίκος Chanel πάει τη μόδα στην όπερα.

Η πρώτη συλλογή του οίκου Chanel χωρίς τη Virginie Viard είναι γεγονός και το καλλιτεχνικό studio του maison δεν απογοήτευσε αλλά μας μετέφερε και πάλι στον μαγικό κόσμο της Coco Chanel. Μόνο που αυτή τη φορά το δραματικό σκηνικό της όπερας ήταν εκείνο που ενέπνευσε την Haute Couture collection για το επερχόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα. Το drama δεν είναι ένα στοιχείο που λείπει από τη Chanel, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχαμε καιρό να δούμε ένα τέτοιου είδους catwalk με maxi κάπες με βολάν και φραμπαλάδες να σετάρονται με κοντά σορτσάκια και τέλειες ασπρόμαυρες γόβες.

Chanel-HC-atm-F24-001.jpg

Τα κλασικά Chanel suits έκαναν φυσικά την εμφάνισή τους μόνο που αυτή τη φορά εκτός από τα pastels και τα pinky χρώματά τους, συμπληρώθηκαν και με εξεζητημένα κεντήματα με μεγάλες πολύχρωμες πέτρες και μεταλλικά μοτίβα σε χρυσό και ασημί, που ταιριάζουν τέλεια στα κλασικά ταγιεράκια του οίκου.

https://www.instagram.com/reel/C8ruOlwN9gZ/

Οι μεγάλοι φιόγκοι, τα τεράστια φουσκωτά μανίκια και όλα τα ladylike στοιχεία μίας preppy Bella Baxter ήταν αυτά που έκαναν τη συγκεκριμένη συλλογή να ξεχωρίσει και να κάνει λίγο πιο παιχνιδιάρικη αυτή την εβδομάδα υψηλής ραπτικής. Η αναμονή του νέου creative director έγινε γλυκιά από το δημιουργικό studio της Chanel και εμείς ανυπομονούμε για τη νέα του σελίδα.

Catwalk looks:

Chanel-HC-atm-F24-022.jpg

O Balenciaga του Demna Gvasalia συνεχίζει το διάλογο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Αυτή η συλλογή χαρακτηρίστηκε ως ένας διάλογος της δικής του προσωπικής αισθητικής με την ιστορία του Balenciaga. Αυτός ήταν τουλάχιστον ο «ορισμός» που θέλησε να δώσει ο creative director Demna Gvasalia μέσα από το σημείωμά του για το χθεσινό show του haute couture show του οίκου στο Παρίσι. Και δεν θα μπορούσε παρά να είναι ανατρεπτικό όπως πάντα. Σύγχρονες κουλτούρες όπως τα 60s modes, τα εφηβικά japanese cartoons και φυσικά τα trends του Tik Tok έγιναν η βάση πάνω στην οποία «φορέθηκαν» τα στοιχεία αρχείου του Cristóbal Balenciaga, όπως τα τεράστια καπέλα του, τα oversized παλτό με τη ζώνη να τονίζει τη μέση και τα μανίκια στα τρία τέταρτα των χεριών.

Balenciaga-HC-PO-F24-001.jpg

Το show είχε την κλασική μορφή μίας vintage παρουσίασης με τα μοντέλα να κρατούν τα ταμπελάκια με το νούμερο του look τους, μόνο που αυτή τη φορά δεν είδαμε τα gowns του Gvasalia παρά μόνο στο τέλος. Τα denims, τα oversized t-shirts με logo, τα ελαστικά αξεσουάρ και τα τεράστια puffer jackets ήταν αυτά που κυριάρχησαν στην Haute Couture Fall/Winter collection 2024/2025 του κορυφαίο γαλλικού οίκου, ανοίγοντας και πάλι τον διάλογο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν έτσι όπως ξέρει να κάνει καλά ο πιο ανατρεπτικός καλλιτεχνικός διευθυντής της εποχής του.

Balenciaga-HC-PO-F24-026.jpg

Πολλά looks είχαν μία ετερόκλητη μίξη από υφάσματα αλλά και ολόκληρα ρούχα, που ενώθηκαν για αν δημιουργήσουν ένα maxi gown για παράδειγμα από sweaters ή ζώνες, θυμίζοντάς μας τους πρώιμους πειραματισμούς του Martin Margiela με τα second hand ρούχα πίσω στα 90s. To front row ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακό με τις Nicole Kidman, Katy Perry και Michele Yeoh να καταφθάνουν στο location του show. «Σε αυτή τη συλλογή υπάρχουν σημαντικές επιρροές από το δικό μου λεξιλόγιο μόδας,» δήλωσε ο Deman Gvasalia, αν και τα ρούχα μίλησαν από μόνα τους και κραύγαζαν για άλλη μια φορά τη φράση κοινωνικό πείραμα.

Haute Couture Fashion Week 2024:Το αθλητικό tribute των Dior & Thom Browne και ο iconic Schiaparelli

Catwalk looks: