Gaultier Couture x Nicolas Di Felice: Μία συλλογή ωδή στον sexy μινιμαλισμό

Ναταλία Κατσακιώρη
Gaultier Couture x Nicolas Di Felice: Μία συλλογή ωδή στον sexy μινιμαλισμό
YANNIS VLAMOS

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Courrèges ανέλαβε για λίγο τα ηνία του οίκου Gaultier και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Μία από τις λεπτομέρειες που προσωπικά πάντα με συναρπάζουν στα shows του Jean Paul Gaultier είναι το «πολύχρωμο» πλήθος που συρρέει στα shows του. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, παλιοί και νέοι fashionistas, influencers του σήμερα και icons του παρελθόντος, άνθρωποι ανατρεπτικοί και καθόλα καθώς πρέπει, όλοι βρίσκουν ένα λόγο να βρεθούν στα shows του και να γευτούν από κοντά της εμπειρία μίας Haute Couture collection του Jean Paul Gaultier. Γιατί τα shows του παρά την απόσυρσή του το 2020 με έναν μαγικό τρόπο παραμένουν το talk of the town κάθε φορά. Εχθές τα ηνία του δημιουργικού studio ανήκαν στον Nicolas Di Felice, τον creative director του οίκου Courrèges, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη μετά την Simone Rocha για να αφήσει και αυτός το στίγμα του στον πειραματικό πλέον οίκο του Jean Paul Gaultier.

Αυτό είναι το νέο bag trend που θα φορέσουμε στην πόλη

Gaultier-HC-PO-F24-001.jpg

O Di Felice παρόλο που βρίσκεται σε έναν οίκο που έχει ένα ισχυρό DNA και πλούσιο αρχείο, έχει κατορθώσει να τον ανανεώσει και να τον κάνει συνώνυμο του extravagant και sexy new minimalism. Και όπως όλοι ξέρουμε, το να μπορέσεις να κάνεις εντύπωση μέσω της απλότητας είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Ειδικά σε έναν κόσμο της μόδας, όπου το φαίνεσθαι και οι συλλογές κοινωνικά πειράματα γίνονται αμέσως viral. Εχθές ήταν μία από τις καλές αυτές μέρες που η μόδα, στην πιο καθαρή μορφή της περπάτησε στο catwalk, δίνοντας έμφαση στις γραμμές, το sculpture και τις ιδιαίτερες τεχνικές που μπορεί να ακολουθήσει και να υποστηρίξει ένα studio όπως αυτό του οίκου Gaultier.

Gaultier-HC-PO-F24-011.jpg

To πρώτο look που βγήκε στο catwalk, ένα ολόμαυρο gown με ψηλό λαιμό που κάλυπτε το πρόσωπο του μοντέλο μέχρι και τα μάτια, μας μετέφερε σε μια dark futuristic απλότητα, όπως μόνο ο Nicolas Di Felice μπορεί να αποδώσει. Τα περισσότερα από τα looks που είδαμε στο show παρέμειναν στη λογική ενός evening gown με μόνο κάποια tailored σύνολα με παντελόνι και shorts να σπάνε τη συμφωνία. Οι γραμμές του ακραίες και δυναμικές, φαινόταν δύσκολο να απαθανατιστούν από τα κινητά που σηκώθηκαν στο front row και αυτή είναι η πραγματική ομορφιά ενός look με τρεις διαστάσεις, που σου προσφέρει στην πραγματικότητα ένα experience και όχι άλλο ρούχο που θα μπει στη ντουλάπα σου.

Gaultier-HC-PO-F24-029.jpg

Catwalk looks:

Οι κορσέδες, τα αέρινα ντραπέ πάνω από στενά φορέματα, οι τσέπες που τα περισσότερα μοντέλα τοποθέτησαν τα χέρια τους και οι διαφάνειες ήταν τα κυριότερα στοιχεία που ξεχώρισαν στη Fall/Winter 2024/2025 Haute Couture collection του Jean Paul Gaultier. Ανάμεσα στα looks και ένα transparent νυφικό φόρεμα κατασκευασμένο από 10.568 hook-and-eye κουμπώματα, αλλά και ένα chain dress με 42.000 μεταλλικούς συνδέσμους, το οποίο και έκλεισε τελικά το show. «Στο Παρίσι μπορείς να έρθεις και να είσαι όποιος θέλεις, » δήλωσε ο Di Felice. «Οι κορσέδες ας πούμε είναι κάτι που δεν θα δούλευα ποτέ στον Courrèges. Και οι διακοσμήσεις δεν είναι γενικά το αγαπημένο μου στοιχείο, αλλά μου άρεσε η ιδέα του να δείξω κάτι που είναι κρυμμένο,» είπε στο back stage.

https://www.instagram.com/reel/C8uR2eAIGRw/

Καταλήγοντας, μιλάμε σίγουρα για μία άκρως επιτυχημένη συλλογή που αξιοποίησε διακριτικά το αρχείο του Jean Paul Gaultier με μία δόση από το προσωπικό όραμα του Nicolas Di Felice. Εξάλλου Gaultier is alla about this! Οι συνεργασίες ήταν πάντα το φόρτε του πιο δοτικού maestro στην ιστορία των ateliers.

Giorgio Armani, Chanel, Balenciaga: Τα highlights από την Haute Couture Fashion Week στο Παρίσι

Δείτε ολόκληρο το show: