Οδηγός αγοράς: Βρήκαμε τους τέλειους κρίκους για όλες τις ώρες -10 σχέδια για να διαλέξεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Βρήκαμε τους τέλειους κρίκους για όλες τις ώρες -10 σχέδια για να διαλέξεις
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Το απόλυτο must στα κοσμήματα που πρέπει να έχεις στη συλλογή σου.

Είναι το κόσμημα που βλέπεις παντού, που φοράμε όλες και ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει έστω ένα ζευγάρι στη συλλογή της. Μιλάμε φυσικά για τα σκουλαρίκια κρίκους, το πιο αγαπημένο σχέδιο για το καλοκαιρινό styling. Το χρυσό είναι το μέταλλο που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, με το ασήμι και τα κοσμήματα με πέτρες, χρώμα και άλλες περίτεχνες διεργασίες να ακολουθούν. Ένα σχέδιο που είναι απόλυτα minimal και μπορεί παράλληλα με έναν δικό του τρόπο να ξεχωρίσει και να κάνει τη διαφορά σε ένα all day look ή ένα night out σύνολο. Ελάχιστοι βέβαια γνωρίζουν την ιστορία του και έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους τις πολιτιστικές αναφορές αυτού του πολύ σημαντικού κοσμήματος.

Οι 3 πιο hot τάσεις στα μπικίνι που θα πρωταγωνιστήσουν αυτό το καλοκαίρι

hoops-(7).jpg

Η ιστορία του κρίκου ως κόσμημα ξεκινάει από την αρχαία Αίγυπτο και την Ελλάδα, καθώς τα κοσμήματα σε αυτό το συγκεκριμένο σχήμα φοριόντουσαν από άνδρες και γυναίκες και ήταν σύμβολο δύναμης και εξουσίας. Η πρώτη ωστόσο καταγραφή των κρίκων σε μορφή σκουλαρικιών ανάγεται στο σημερινό Σουδάν περίπου στα 2500 χρόνια π.Χ.. Η εξάπλωσή τους στους γύρω πολιτισμούς ήταν ταχύτατη, φθάνοντας μετά από κάποιους αιώνες να κατακτούν τον κόσμο. Η αποδοχή τους, ωστόσο, φαίνεται ότι άργησε σημαντικά, αφού την περίοδο που τα κοσμήματα αναπτύχθηκαν στην ευρωπαϊκή αριστοκρατία ως τέχνη (από τα 1600 έως 1800) τα τεράστια χτενίσματα και τα βαριά φορέματα απαιτούσαν μικρά, διακριτικά σκουλαρίκια.

hoops-(12).jpg

Και αυτό γιατί η προκατάληψη απέναντι σε οποιοδήποτε σύμβολο είχε μία σύνδεση με τη μαύρη φυλή ήταν προφανώς κατακριτέα. Όλα αυτά μέχρι περίπου και τη δεκαετία των 20s, που τα κοντά κουρέματα και η κουλτούρα των μαύρων άρχισε να κάνει mix με τον υπόλοιπο αμερικάνικο πληθυσμό, φτάνοντας σήμερα να είναι το απόλυτο trend στα κοσμήματα που φοράμε όλοι μας.

hoops-(8).jpg

Οι τάσεις που θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι έχουν στο επίκεντρο τους μικρούς κρίκους και τα cuffs φορεμένα σε layering, τους μεγάλους κρίκους με ιδιαίτερα σχήματα αλλά και τα χρωματιστά hoops που θα δώσουν λάμψη στο πρόσωπό μας.

hoops-(3).jpg

Οδηγός αγοράς: Τα πιο stylish τσαντάκια που θα κρατήσουμε στους γάμους της σεζόν

Editor's choices: