MFW Street style: Δέρμα, χρώματα και τολμηρά shapes -Όλες οι τάσεις του φθινοπώρου

Ναταλία Κατσακιώρη
MFW Street style: Δέρμα, χρώματα και τολμηρά shapes -Όλες οι τάσεις του φθινοπώρου
Photo Credit: Mattia Arioli/launchmetrics.com/spotlight

Τα σύνολα που ξεχωρίσαμε στοους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας της μόδας.

Κάθε φορά που τελειώνει ένα fashion week, αυτόματα γίνεται και ένα recap, όπου προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε και να αναλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε τις πληροφορίες που λάβαμε, τα shows που είδαμε, αλλά και τις εικόνες που μας συγκίνησαν από τους δρόμους της κάθε fashion πρωτεύουσας. Προφανώς και οι fashion experts ασχολούνται με τα catwalks των αγαπημένων τους οίκων και φυσικά οι τάσεις που βλέπουμε στις νέες collections είναι τα trends που μελλοντικά θα μας απασχολήσουν. Αλλά αν με ρωτάς ποια πιστεύω ότι είναι η πραγματική έρευνα που πρέπει να κάνει κάθε stylish γυναίκα εκεί έξω, θα πρέπει να πω σίγουρα τα street style looks.

Οδηγός αγοράς: Slim, retro και chunky, τα sneakers του φετινού φθινοπώρου έχουν άποψη

Milano-str-S25-0873.jpg

Γιατί; Γιατί εκεί χτυπάει η πραγματική καρδιά της μόδας, εκεί θα δεις πώς μπορείς στην πραγματικότητα να αξιοποιήσεις όλες εκείνες τις τάσεις που είδες και διάβασες στα καθημερινά σου σύνολα. Οι κυρίες που είναι καλεσμένες στα shows, influencers και ambassadors, fashion editors ή απλές φίλες της μόδας είναι αυτές που θα σου δώσουν τις απαντήσεις που ζητάς και θα εμπνεύσουν τα νέα σου σύνολα. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τα shows βρίσκονται πάντα μία σεζόν μπροστά, οπότε ποτέ οι τάσεις που βλέπεις εκεί δεν είναι relevant.

Milano-str-S25-0446.jpg

Eπίσης, ένα από τα μεγάλα θετικά του street style είναι το mix and match. Σε όλα τα επίπεδα. Πολλά διαφορετικά στυλ που φοριούνται μαζί, χρώματα, υφές και brands, όλα μαζί μπαίνουν σε looks που αξίζουν τώρα την προσοχή μας. Όσον αφορά τώρα το Μιλάνο, νομίζω ότι το στυλ στους δρόμους του δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι Μιλανέζες ανήκουν στις top 5 πιο stylish γυναίκες του πλανήτη και αυτές τις μέρες έβαλαν τα δυνατά τους για ένα κλικ.

Milano-str-S25-0874.jpg

Για το φθινόπωρο του 2024 ξεχώρισαν τα loose κοστούμια, τα jorts, το δέρμα και τα παπούτσια συνδυασμένα με κάλτσες και καλτσάκια. Τα χοντρά πλεκτά με χρώμα ήταν ένα ακόμη επίσης highlight, το ίδιο και οι κομψές shopper bags.

Milano-str-S25-1410.jpg

Fall/Winter issue: Το μεγαλύτερο trend report -Όλες οι κορυφαίες τάσεις που πρέπει να ξέρεις

20 street style looks που θα ορίσουν το φθινοπωρινό ντύσιμο: