Αυτό είναι το σημείο που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό και δεν πρέπει - Plus 6 ελαφριά αντηλιακά

Ευαγγελία Αλπίδου

Το δέρμα σου θέλει φροντίδα και ενυδάτωση περισσότερο από όσο νομίζεις.

Το must have item που πρέπει να υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νεσεσέρ μας είναι το αντηλιακό προσώπου. Κανονικά, αντηλιακό φοράμε και τις 365 μέρες του χρόνου, ακόμα και όταν βρέχει ή έχει συννεφιά.

Ωστόσο, αυτή την εποχή δεν νοείται να βγούμε έξω χωρίς αντηλιακή προστασία, το δέρμα μας την έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Το αντηλιακό δεν προστατεύει την επιδερμίδα μας μόνο από τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση των ρυτίδων.

6 chic χτενίσματα που θα σε σώσουν τις ημέρες του καύσωνα

Ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο που ταλαιπωρείται από τον ήλιο και δυστυχώς, πολλές φορές ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντηλιακή προστασία. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Γιατί έχει ο λαιμός και το ντεκολτέ ανάγκη από αντηλιακή προστασία

https://www.instagram.com/p/C7tteKtuoJY/

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι η προέκταση του προσώπου. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η φράση: Ο λαιμός και το ντεκολτέ φανερώνουν την πραγματική ηλικία της γυναίκας. Και αυτό γιατί είναι από τα σημεία του σώματος που είναι συνεχώς εκτεθειμένα και σχεδόν παραμελημένα. Το ντεκολτέ, έχει ανάγκη εξίσου από καθαρισμό, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία, καθώς το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο συγκριτικά με την επιδερμίδα του υπόλοιπου σώματος.

Καφέ μολύβι: Όλα τα tips για το τέλειο καλοκαιρινό natural makeup look

Τι χρειάζεται να κάνεις, λοιπόν; Πρέπει να φοράς αντηλιακή προστασία σε λαιμό και ντεκολτέ και να μην το ξεχνάς ποτέ. Δηλαδή, την περίσσια ποσότητα της αντηλιακής του προσώπου σου μπορείς να την εφαρμόσεις σε εκείνα τα σημεία και να χαρίσεις στο δέρμα σου προστασία και ενυδάτωση. Η λαμπερή επιδερμίδα σε εκείνο το σημείο του σώματος θα γεμίσει με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό κάθε σου βήμα και θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τα στράπλες φορέματα της σεζόν.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα πιο απαραίτητα αντηλιακά για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, τα οποία καλό είναι να φοράς καθημερινά, αλλά και να τα έχεις πάντα στην τσάντα σου! Μετά θα δεις πως η επιδερμίδα σου θα είναι απλά τέλεια.

Sunset makeup: Το μακιγιάζ που απαθανατίζει τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος επάνω στο πρόσωπο