French nails: Η Κατερίνα Καινούργιου μας δίνει inspo για ένα εναλλακτικό manicure

Ευαγγελία Αλπίδου
French nails: Η Κατερίνα Καινούργιου μας δίνει inspo για ένα εναλλακτικό manicure

@katken85

Αν και το όνομα του υποδηλώνει γαλλική προέλευση, στην πραγματικότητα το γαλλικό manicure πρωτοεμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 70’ από τον Jeff Pink, ιδρυτή της εταιρείας καλλυντικών Orly.

Το γαλλικό μανικιούρ ή french mani είναι μία all time classic επιλογή που χαρακτηρίζεται από το φυσικό, απαλό χρώμα του νυχιού με τις λευκές, διακριτικές άκρες.

Αν και το όνομα του υποδηλώνει γαλλική προέλευση, στην πραγματικότητα το γαλλικό manicure πρωτοεμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 70’ από τον Jeff Pink, ιδρυτή της εταιρείας καλλυντικών Orly. Ο Pink, δημιούργησε αυτό το trend για να ταιριάζει το μανικιούρ των stars του Hollywood, με όλα τα outfits χωρίς να χρειάζεται συνεχώς να αλλάζουν χρώμα.

@marenschia-french.jpg

@marenschia

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι το γαλλικό, εμφανίστηκε πρώτη φορά στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, όταν τα νύχια των Παριζιάνων είχαν από κάτω βρωμιές, σχεδίαζαν αυτή τη διακριτική λευκή γραμμή στην άκρη του νυχιού, για να κρύψουν το πρόβλημα και να φαίνονται πιο «καθαρά».

Λήγουν τα αρώματα; Πώς μπορείς να τα διατηρήσεις περισσότερο; Ήρθε η στιγμή να μάθεις τα πάντα

Αυτή η γαλακτερή βάση του French mani χαρίζει μία φυσική και κομψή εμφάνιση στα άκρα, ενώ επίσης οι λευκές άκρες δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι τα νύχια είναι πιο μακριά και λεπτά, προσφέροντας μια καλαίσθητη εικόνα.

Είναι διαχρονικό και ultra κομψό καθώς ταιριάζει σε κάθε περίσταση, είτε πιο casual είτε formal. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι nail experts έχουν εξελίξει το κλασικό γαλλικό, προσαρμόζοντας σύγχρονες λεπτομέρειες. Μία από τις αγαπημένες παραλλαγές του κλασικού french mani είναι οι χρωματιστές άκρες. Αντί για το λευκό βερνίκι στην άκρη του νυχιού, χρησιμοποιούνται έντονα χρώματα, όπως παστέλ ή μεταλλικές αποχρώσεις, με must-try επιλογή αυτή την εποχή τα σκούρα, σοκολατί βερνίκια.

Το εναλλακτικό γαλλικό σε choco χρώμα

461136926_450951697327870_6670197324821925648_n.jpg

@katken85

Η Κατερίνα Καινούργιου, επέλεξε ένα εναλλακτικό γαλλικό για να στολίσει τα νύχια της αυτή τη σεζόν. Η αγαπημένη παρουσιάστρια του τηλεοπτικού κοινού έχει πάντα τα πιο όμορφα και περιποιημένα άκρα. Αυτή τη φορά, το γαλλικό μανικιούρ της υπέκυψε στην τάση των καφέ αποχρώσεων, όπως έγραψε και η ίδια στο story που ανέβασε στο προφίλ της.

https://www.instagram.com/p/DAIqqukIRut/

Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά εναλλακτικά french manicure με extra χρώμα που θα χαρίσουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά στα άκρα σου. Ρίξε μία ματιά...

7 διαφορετικά french nails:

Τέλος τα «βαρετά» hairstyle στο γραφείο! Η Δανάη Παππά έκανε το πιο chic updo για τα office looks

DPG Network