Η Τατιάνα Μπλάτνικ μιλά για τη «χιονοστιβάδα» του 2024 αλλά και τη στάση ζωής που την έσωσε

Η Τατιάνα Μπλάτνικ μιλά για τη «χιονοστιβάδα» του 2024 αλλά και τη στάση ζωής που την έσωσε

Σε μια σπάνια συνέντευξη, η Τατιάνα Μπλάτνικ μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε φέτος με το διαζύγιο και την εξαφάνιση του αδελφού της αλλά και πως τις διαχειρίστηκε, και εμπνέει.

Δύσκολη χρονιά το 2024 για τη Τατιάνα Μπλάτνικ με το διαζύγιο και την εξαφάνιση του θετού της αδελφού, μεταξύ άλλων!

Για αυτά αλλά και, ακόμη πιο σημαντικό, για τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει μίλησε στη δημοσιογράφο Ντιάνα Καρτσαγκούδη του ΒΗΜΑgazino, ενώ στάθηκε επίσης και στην απόφασή της να παραμείνει στην Ελλάδα και μετά τον χωρισμό.

Οι προκλήσεις της φετινής χρονιάς

«Ήταν πράγματι για εμένα μία δύσκολη, μια μεταβατική χρονιά, γεμάτη στιγμές αβεβαιότητας και πόνου», παραδέχτηκε η Τατιάνα τονίζοντας όμως πως οι προκλήσεις της ζωής υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να αντέχουμε, να ελπίζουμε, να έχουμε πίστη στην δύναμη του ανθρώπου.

«Στις αντιξοότητες συχνά βρίσκουμε την βαθύτερη δύναμή μας», συνεχίζει ενώ παρομοίασε με «χιονοστιβάδα αλλαγών» όσα της συνέβαιναν την ίδια εποχή και, μάλιστα σε κοινή θέα.

Τον Απρίλιο του 2024 ανακοινώθηκε το διαζύγιό της από τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ, ύστερα από 14 χρόνια γάμου ενώ ο θετός αδελφός της, Attilio Brillembourg, αγνοείται από τον Μάιο.

https://www.instagram.com/reel/C_S4o2_tYB_/

«Στηρίχθηκα στην οικογένειά μου, στους φίλους μου και στο ευρύτερο περιβάλλον μου για υποστήριξη και πήρα από αυτούς τεράστια δύναμη. Επιπλέον η ενασχόλησή μου με την ψυχική υγεία υπήρξε θεραπευτική για εμένα, καθώς μου επέτρεψε να διοχευτεύω την ενέργεια μου σε κάτι θετικό, με θετικό αντίκτυπο», εξήγησε η Τατιάνα στη συνέχεια ενώ εξήγησε πως δεν μπορούσε, όσο και αν ήθελε, να αποσυρθεί από τη δημόσια σφαίρα καθώς την ίδια ώρα συνεργαζόταν για την υλοποίηση της εκστρατείας The Uniform of Hope.

«Οι ιστορίες ελπίδας και ανθεκτικότητας που μοιράστηκαν οι αθλητές ήταν μια τεράστια πηγή δύναμης και έμπνευσης για εμένα προσωπικά εκείνη την περίοδο και γι’ αυτό αισθάνομαι ευγνώμων και ελπίζω η καμπάνια μας να μπορέσει να υποστηρίξει και να εμπνεύσει κι άλλους να βγουν από τις δυσκολίες της ζωής, όπως συνέβη σε μένα», συνέχισε.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ μίλησε για τη φετινή χρονιά προκλήσεων και εξήγησε το αυτονόητο στα γενέθλιά της

Το μεγάλο μάθημα και το μήνυμα προς όλους

Μέσα από τη δύσκολη αυτή στιγμή ήρθε και ένα μάθημα και η Τατιάνα Μπλάτνικ το μοιράζεται με σκοπό να βοηθήσει όπου και όποιον μπορεί.

Εκείνο το διάστημα, έμαθα επίσης την σημασία του να επιτρέπει κάνεις στον εαυτό του να αισθάνεται, να θρηνεί, να επεξεργάζεται τα συναισθήματά του και να προχωράει μπροστά με συμπόνια προς τον εαυτό του. Μέσα από αυτές τις προκλήσεις κατάλαβα ότι ενώ δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι μας συμβαίνει, μπορούμε να επιλέξουμε πως θα αντιδράσουμε Προχωράω μπροστά με ελπίδα, γνωρίζοντας ότι ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές υπάρχει πάντα φως και η ευκαιρία να εξελιχθούμε.

Όσο για το μήνυμα που στέλνει προς όσους αντιμετωπίζουν όποιου είδους αντιξοότητες; «Να θυμούνται ότι ποτέ δεν είμαστε πραγματικά μόνοι και ότι με υπομονή και με την ουσιαστική επαφή με τους γύρω μας και τον εαυτό μας μπορούμε να ξεπεράσουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις».

Θα παραμείνει στην Ελλάδα

Ο γάμος με τον Νικόλαο, που στην ουσία την έφερε στην Ελλάδα, δεν υφίσταται πια, όμως εκείνη είναι ξεκάθαρη πως και το αύριό της εδώ τη βρίσκει.

«Δεν ετέθη ποτέ θέμα για το αν θα μείνω στην Ελλάδα, αισθάνομαι πραγματικά σαν το σπίτι μου εδώ. Αυτή η χώρα με καλωσόρισε από την πρώτη στιγμή που έφτασα, και γι’ αυτό είμαι απίστευτα ευγνώμων. Έχω ζήσει στην Ελλάδα περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, ενώ ήμουν διαρκώς σε κίνηση όλη μου τη ζωή. Οι άνθρωποι, ο πολιτισμός και η αίσθηση της κοινότητας με έχουν κάνει να νιώθω εδώ σαν στο σπίτι μου, με κάθε τρόπο», λέει η Τατιάνα τονίζοντας πόσο ευτυχής είναι που και τα υπόλοιπα μέλη της δικής της οικογένειας έχουν αρχίσει να νιώθουν την Ελλάδα σαν το σπίτι τους.

https://www.instagram.com/p/CplkMhquqr7/

«Η μητέρα μου περνάει πολύ χρόνο εδώ και ο αδελφός μου, Μπόρις, έχει επενδύσει επιχειρηματικά στην χώρα», ανέφερε συγκεκριμένα συμπληρώνοντας πως έχει δεσμευτεί να συνεχίζει να χτίζει τη ζωή της εδώ, να προωθεί την χώρα για επενδύσεις τόσο στον τομέα της υγείας όσο και της ευεξίας, αλλά και ως τον απόλυτο προορισμό ευεξίας και να εργάζεται σε πρωτοβουλίες και έργα προς όφελος της κοινωνίας που την έχει αγκαλιάσει τόσο θερμά.

Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ζωή μετά το διαζύγιο, όσα έλεγε για τα παιδιά και ο «έρωτας» με την Ελλάδα

H αγάπη της Τατιάνα Μπλάτνικ για την Ελλάδα

Μιλώντας στον Άρη Καβατζίκη και την κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» η Τατιάνα Μπλάτνικ είχε αναφέρει παλιότερα για τη ζωή στην Ελλάδα: «Μετά από οκτώ χρονιά που ζω εδώ, είναι η πρώτη φορά που πιστεύω πως η Ελλάδα είναι πραγματικά το σπίτι μου». Απολαμβάνω τα απλά πράγματα στη Ελλάδα, όπως το να πάω στο μανάβικο το οποίο αγαπώ γιατί μαγειρεύω. Μου πήρε πολύ καιρό να συνηθίσω να τρώω αργά βραδινό στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχω προσαρμοστεί στα περισσότερα πράγματα. Μαγειρεύω, καθαρίζω, ξεφλουδίζω καρότα και πατάτες, βγάζω βόλτα το σκύλο, περπατάω στη φύση, μεριμνώ για τα υδραυλικά που δεν δουλεύουν όπως όλοι. Εάν θεωρούσα ότι είμαι όμορφη, ευκατάστατη, πριγκίπισσα και ότι όλα είναι τέλεια, δεν θα καθόμουν εδώ να συζητάω για όλα αυτά τα θέματα».