Τι έχει πάει τόσο λάθος και σε post της Χρύσας Μιχαλοπούλου είδαμε το σχόλιο «Κρίμα τον Λεωνίδα»;

Ανθή Μιμηγιάννη
Τι έχει πάει τόσο λάθος και σε post της Χρύσας Μιχαλοπούλου είδαμε το σχόλιο «Κρίμα τον Λεωνίδα»;
Instagram

Στο απαράδεκτο σχόλιο «Κρίμα τον Λεωνίδα, δεν έκανες για τον Λεωνίδα, εσύ είσαι μόνο για την αδερφή σου», ευτυχώς υπήρξαν χρήστες των social που πήραν θέση και κάπου εδώ υπάρχει ελπίδα στο χάος των συμπερασμάτων που διατυπώνονται με τόσο άσχημο τρόπο σε μια γυναίκα, μια μαμά. Μια μαμά που έχει αγκαλιά το παιδί της. Στη Χρύσα, σε εσένα, σε εμένα. 

Αλήθεια τώρα; Μια γυναίκα ανεβάζει φωτογραφία με το παιδί της και δέχεται ως σχόλιο «Κρίμα τον Λεωνίδα»; Ποιος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να εισβάλ(λ)ει συστηματικά ή έστω και μια φορά στην προσωπική ζωή κάποιου παίρνοντας θέση σε αυτή; Ποιος είναι αυτός που βγάζει συμπεράσματα που αφορούν προσωπικά δεδομένα και για ποιο λόγο κουνάμε το δάχτυλο και παίρνουμε θέση σε δικές μας θεωρίες που προκύπτουν από το κεφάλι μας;

Στο άρθρο 1 παράγραφος ε του Κώδικα Δημοσιογραφική Δεοντολογίας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, πως ένας δημοσιογράφος οφείλει να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.

Στο κουτσομπολιό των social media, τώρα, κάποιοι χρήστες πιστεύουν πως έχουν κάνει σημαντική έρευνα και με ...αίσθημα ευθύνης επώνυμα και ανώνυμα -σαν να ζούνε με το ζευγάρι- λένε «Κρίμα» και άλλα τέτοια και εύλογα αναρωτιέται κανείς τι στο καλό έχει πάει τόσο λάθος με την κακή χρήση κάθε διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η Ελένη Πετρουλάκη λέει «αυτή είμαι στα 53»- Δυστυχώς η τοξικότητα δεν έλειψε στο post ενδυνάμωσης

Ας αφήσουμε όμως τώρα αυτά τα σύνθετα και ας πούμε κάτι πιο απλό. Η Χρύσα Μιχαλοπούλου και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αποτελούν ένα από τα πιο διακριτικά ζευγάρια της ελληνικής showbiz και ποτέ -μα ποτέ- δεν έδωσαν σε κανέναν το δικαίωμα να μπει στις ζωές τους μέσω της κλειδαρότρυπας. Μιλάμε για δύο ανθρώπους που διαπρέπουν στους επαγγελματικούς τους τομείς και που η απόλυτη προτεραιότητα και των δύο είναι ο μικρός Κίμωνας με τον οποίο έχουν μοιραστεί και οι δύο σπάνιες φωτογραφίες στα social media.

Αξίζει όμως να ειπωθεί και τούτο το ακόμα πιο απλό: πως η ευτυχία (πάρα) πολλές φορές δεν έχει την ανάγκη να «φωνάζει» με αναρτήσεις. Ή όπως πολύ σωστά το έλεγε η Μαλβίνα «Υποπτεύομαι βαθύτατα όσους διαφημίζουν την ευτυχία τους». Άρα λοιπόν η ευτυχία από κάποιους δεν post-άρεται.

Στη φωτογραφία που ανέβασε η νεαρή ηθοποιός Χρύσα Μιχαλοπούλου την Τρίτη (6/8) στην οποία ποζάρει χαμογελαστή με τον γιο της, εντοπίσαμε το απαράδεκτο σχόλιο από πιθανότατα ψεύτικο προφίλ καθώς αυτό έχει μηδέν αναρτήσεις και followers και κάπου εδώ το cyber bullying (το οποίο αυξάνεται ραγδαία) θα πρέπει να γίνει μάθημα στα μεγάλα παιδιά -που κάποια από αυτά θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία για τα βασικά.

Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών μαθητών μας (και σε αντίθεση με το μακρινό και κοντινό παρελθόν), προστατεύουν τους συμμαθητές τους. Η ερώτηση που προκύπτει τώρα είναι η εξής: μήπως πρέπει οι μεγαλύτεροι να μάθουμε από τα παιδιά μας; Μήπως.

https://www.instagram.com/p/C-VJF8etDAO/

«Πότε θα σταματήσουμε να στάζουμε χολή», αναρωτιέται εύλογα κάποιος στο απαράδεκτο post

Στο απαράδεκτο σχόλιο «Κρίμα τον Λεωνίδα, δεν έκανες για τον Λεωνίδα, εσύ είσαι μόνο για την αδερφή σου», ευτυχώς υπήρξαν χρήστες των social που πήραν θέση και κάπου εδώ υπάρχει ελπίδα στο χάος των συμπερασμάτων που διατυπώνονται με τόσο άσχημο τρόπο σε μια γυναίκα, μια μαμά. Μια μαμά που έχει αγκαλιά το παιδί της.

1723036061034-155731484-Untitled.png

Ποια είναι επιτέλους η Μαρία Καβογιάννη και την κάνουν όλοι παρέα; (Η φίλη που θα ήθελες και εσύ)