Η Πάστα Φλώρα της Αλίκης σε Healthy version!
Η ανιψιά μου η Αλίκη το έχει πολύ με την μαγειρική και προσέχει πολύ τις διατροφικές της συνήθειες οπότε συνδύασε για να φτιάξει το πιο αγαπημένο γλυκό όλων αλλά με τις λιγότερες θερμίδες και με υγιεινή πρώτη ύλη.
Θα χρειαστείτε :
2 αυγά,
250 γρ μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη ( έβαλε μισή βερύκοκο και μισή με φρούτα του δάσους ).
ελάχιστο αλάτι,
200 γρ πρωτεϊνη αρακά
1κγ βανίλια
100 γρ ξυλιτόλη ( αντί για ξυλιτόλη μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη καρύδας)
120 γρ βούτυρο Ghee
100 γρ γάλα Κεχρί
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Πρώτα ανακατεύουμε το βούτυρο με την ξυλιτόλη και την βανίλια, μετά στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι με την πρωτεϊνη τα αυγά, το γάλα και το αλάτι. Τα πλάθουμε σε ζύμη όλα μάζι. Απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος για τάρτες, φυλάμε το 1/3 από την ζύμη για τις λωρίδες που θα στρώσουμε πάνω από την μαρμελάδα. Απλώνουμε την μαρμελάδα και μετά αρχίζουμε να στρώνουμε τις λωρίδες όπως στις φωτογραφίες πιο κάτω. Την βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.
Και καλή επιτυχία !!!
Μπορείτε να με βρείτε εδώ : www.instagram.com/majenco