5 λόγοι που το να είσαι single το καλοκαίρι έχει και τα πλεονεκτήματά του

Γεωργία Βλαχοπούλου
5 λόγοι που το να είσαι single το καλοκαίρι έχει και τα πλεονεκτήματά του

Εκεί που «40 βαθμοί λιώνει το κορμί» δεν είναι κι άσχημο να έχεις ένα κρεβάτι ολοδικό σου.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, έτοιμο να μάς χαρίσει νέες αναμνήσεις. Μαζί με τις αναμνήσεις βέβαια, μάς χαρίσει και αρκετές στιγμές ανυπόφορης ζέστης. Η αλήθεια είναι πως μιλώντας με φίλες μου που είναι singles για την ερωτική τους ζωή, πολλές φορές έχει τύχει να μου πουν κατά τη διάρκεια ενός μίνι καύσωνα πως ευτυχώς δεν έχουν σύντροφο γιατί δεν θα άντεχαν να μοιραστούν το ήδη ζεστό κρεβάτι τους με κάποιον.

Ακούγεται κάπως παράλογο ή μήπως όχι; Θέλω να πω πως οι singles που δεν έχουν επιλέξει από μόνοι τους αυτό το status αλλά θέλουν να βρουν κάποιον σύντροφο θα πίστευε κανείς πως θα έψαχναν για το άλλο τους μισό όλον τον χρόνο.

Παρ' όλα αυτά, δεν έχουν κι άδικο.

Πέρα από το ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα τη ζέστη όμως, υπάρχουν κι άλλα πλεονεκτήματα αν αυτό το καλοκαίρι σε βρήκε στην single era σου.

Για αρχή σκέψου ότι θα κάνεις οικονομία, αφού δεν θα χρειαστεί να πας διακοπές και με τον σύντροφό σου. Ταυτόχρονα, γλιτώνεις και τυχόν γκρίνιες και παρεξηγήσεις που θα μπορούσες να έχεις, αν ήσουν σε σχέση, αναφορικά με το σε ποιον προορισμό θα πας και με ποιον.

Επίσης, γλιτώνεις από κοινωνικές εκδηλώσεις που δεν θα ήθελες να παρευρεθείς με την καρδιά σου. Για παράδειγμα, ο γάμος του 7ου ξαδέρφου του συντρόφου σου μπορεί να μην ήταν αυτό που θα προτιμούσες να κάνεις το Χ Σάββατο του Ιουλίου, αλλά το να πας στην καλοκαιρινή συναυλία των Maneskin.

Ταυτόχρονα, το καλοκαίρι είναι η ιδανική ευκαιρία για φλερτ. Κάτι τα δροσερά κοκτέιλ, κάτι τα beach πάρτι και η ανεβασμένη διάθεση λόγω του καιρού μπορούν να σε βοηθήσουν να βγεις από το «καβούκι» σου και να φλερτάρεις πιο εύκολα, έχοντας ανοιχτούς τους ορίζοντές σου και ανακαλύπτοντας τελικά τι είναι αυτό που ψάχνεις από έναν σύντροφο.

Παράλληλα, επειδή οι καλοκαιρινοί μήνες είναι συνήθως αυτοί που οι πιο πολλοί επιλέγουν για να κάνουν διακοπές, ώστε να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους για τον δύσκολο χειμώνα, είναι η ιδανική ευκαιρία για να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου κάνοντας πράγματα που αγαπάς.