7 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύσεις ποτέ κάτω από το κρεβάτι σου - αλλά μάλλον το κάνεις

Γεωργία Βλαχοπούλου
7 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύσεις ποτέ κάτω από το κρεβάτι σου - αλλά μάλλον το κάνεις

Tα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο μάς έχουν «λύσει» τα χέρια, αλλά δεν επιτρέπεται να τα αποθηκεύουμε όλα εκεί και υπάρχει λόγος.

Η αλήθεια είναι πως από τότε που εφευρέθηκαν τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο από κάτω τους, η ζωή έγινε πιο εύκολη για τους περισσότερους από εμάς. Τέλος, τα ανέβα - κατέβα στη σκάλα για να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα. Απλά σηκώνεις το στρώμα και ορίστε, είναι εκεί για να τα βάλεις στη ντουλάπα, μαζί με ό,τι άλλο ενδέχεται να θες να έχεις σε εύκολη πρόσβαση - από σακούλες για την ηλεκτρική σκούπα, μέχρι παλιές φωτογραφίες.

6 λάθη που κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου και μοιάζει σχεδόν πάντα ακατάστατο

Ωστόσο, όσο δελεαστικό κι αν είναι να χρησιμοποιούμε αυτόν τον χώρο για να αποθηκεύουμε διάφορα πράγματα, υπάρχουν κάποια που δεν πρέπει να φυλαχτούν κάτω από το κρεβάτι κι αυτό γιατί αρκετά αντικείμενα φυλάσσονται καλύτερα αλλού, όπου δεν θα ξεχαστούν ή θα παραμεληθούν.

7 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύσεις ποτέ κάτω από το κρεβάτι σου

Παπούτσια

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να βγάλεις τα παπούτσια σου και να τα τοποθετήσεις κάτω από το κρεβάτι σου, ξανασκέψου το.

Όχι μόνο είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να χάσεις παπούτσια, αλλά μπορεί να κάνει την κρεβατοκάμαρά σου πιο βρώμικη.

«Τα παπούτσια που είναι κρυμμένα κάτω από το κρεβάτι μπορούν να μαζέψουν σκόνη και σκουπίδια», λέει η Tina Priestly, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος στο Ready, Set, FRESH.

Για να διατηρήσεις τα παπούτσια σου ασφαλή και καθαρά, καλύτερα να τα αποθηκεύσετε αλλού, όπως στην ντουλάπα σου ή κοντά στην είσοδο του σπιτιού σε μια σχάρα παπουτσιών για να είναι ορατά και εύκολα προσβάσιμα.

Έγγραφα

Αν και μπορεί να φαίνεται λογικό και οικονομικό να αποθηκεύεις έγγραφα κάτω από το κρεβάτι, σκέψου καλύτερα ένα άλλο μέρος για να τα αποθηκεύσεις.

Το χαρτί είναι πιο πιθανό να καταστραφεί, να φθαρεί ή ακόμα και να αποσυντεθεί εάν αφεθεί χωρίς κάποιο κάλυμμα με την πάροδο του χρόνου σε ένα σκοτεινό, κλειστό μέρος. Είναι λοιπόν, καλύτερο να κρατάς μόνο τα απαραίτητα έγγραφα - κι όχι κάθε χαρτί που μπαίνει στο σπίτι σου - και αυτά να τα αποθηκεύεις σε ένα ασφαλές συρτάρι.

Αχρησιμοποίητες Ηλεκτρονικές Συσκευές

Εάν έχεις κάνει μια συλλογή από καλώδια φόρτισης, παλιές κάμερες ή παλιά τηλέφωνα κάτω από το κρεβάτι σου, οι ειδικοί συνιστούν να τα μετακινήσεις σε διαφορετική τοποθεσία για να αποφύγεις τη δημιουργία ενός «μπερδεμένου χάους».

Η Melanie Summers, λέει να αποθηκεύουμε παλιά gadget και μπερδεμένα καλώδια σε ένα καθορισμένο κουτί «τεχνολογίας», σε άλλο σημείο του σπιτιού για να διατηρείτε ο χώρος κάτω από το κρεβάτι μας «γαλήνιος».

Εποχιακά είδη

Αν και μπορεί να φαίνεται πρακτικό, η αποθήκευση εποχιακών αντικειμένων, είτε πρόκειται για ρούχα είτε για διάφορα διακοσμητικά, κάτω από το κρεβάτι σου μπορεί να οδηγήσει σε έναν κύκλο παραμέλησης και συσσώρευσης σκόνης, λέει η Summers.

Είναι προτιμότερο να αποθηκεύεις τα εποχιακά σου αντικείμενα σε κουτιά στο υπόγειο, τη ντουλάπα, το γκαράζ ή άλλη εύκολα προσβάσιμη περιοχή και στο ύψος των ματιών σου.

Ρούχα και αξεσουάρ που φοριούνται συχνά

Η πρόσβαση στα ρούχα και τα αξεσουάρ μπορεί να είναι μια συνεχής ταλαιπωρία εάν βρίσκονται αποθηκευμένα κάτω από το κρεβάτι σου.

Η Weiss λέει να κρεμάς και να αποθηκεύεις τα ρούχα που φοράς κάθε εποχή στην ντουλάπα σου, όπου θα είναι εύκολα προσβάσιμα και ορατά. Ομοίως, να αποφεύγεις να αποθηκεύεις κάτω από το κρεβάτι σου αξεσουάρ τα οποία φοράς συχνά, όπως κλιπ μαλλιών, κοσμήματα, τσάντες κ.λπ.

Προσωπικές στιγμές

Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να βλέπεις διάφορα αναμνηστικά ή φωτογραφίες με συναισθηματική αξία που έχεις αποθηκεύσει κάτω από το κρεβάτι σου, αλλά οι ειδικοί λένε ότι αυτά τέτοια αντικείμενα είναι καλύτερα να τα φυλάμε κάπου αλλού στο σπίτι.

«Δεν πρόκειται μόνο για την ακαταστασία», λέει η Summers.

«Η αποθήκευση αντικειμένων με συναισθηματικό βάρος, όπως παλιά ημερολόγια ή δώρα από προηγούμενες σχέσεις, μπορεί υποσυνείδητα να επηρεάσει τη διάθεση και την ενέργειά σας».

Μια εναλλακτική λύση για να μην αποθηκεύσεις αυτά τα προσωπικά αναμνηστικά κάτω από το κρεβάτι σου μπορεί να είναι να τα οργανώσεις σε όμορφα κουτιά και να τους αφιερώσεις ένα ράφι στη ντουλάπα σου.

Δερμάτινα είδη

Το περιβάλλον κάτω από το κρεβάτι μας είναι επιρρεπές στη συσσώρευση σκόνης και βακτηρίων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στα δερμάτινα αντικείμενα.

Αντί να κρατάς λοιπόν, δερμάτινα μπουφάν, παπούτσια και τσαντάκια κάτω από το κρεβάτι, σκέψου να τα αποθηκεύσεις σε μια ντουλάπα στο χολ για παράδειγμα, όπου θα προστατεύονται καλύτερα.

Όταν φυλάσσεται σε λάθος περιοχή, το δέρμα μπορεί ακόμη και να γεμίσει μούχλα ή να «σπάσει» με την πάροδο του χρόνου, λένε οι ειδικοί.

DPG Network