8 άγνωστες χρήσεις της κανέλας που θα σου γλιτώσουν χρήματα

Γεωργία Βλαχοπούλου
8 άγνωστες χρήσεις της κανέλας που θα σου γλιτώσουν χρήματα

Ήξερες ότι η κανέλα λειτουργεί τέλεια και σαν καθοριστικό;

Η κανέλα είναι σίγουρα από τα μπαχαρικά που προσθέτοντάς τα στο φαγητό πετυχαίνεις τη νοστιμιά που θες.

Παράλληλα, όμως η κανέλα προσφέρει και διάφορες πρακτικές χρήσεις στο σπίτι.

Από το να δίνει λύσεις που εξοικονομούν χρήματα, μέχρι τη δημιουργία φυσικών προϊόντων καθαρισμού, η κανέλα βοηθά στην ελαχιστοποίηση της εξάρτησης από προϊόντα που περιέχουν χημικά.

Αυτό το κοινό συστατικό κουζίνας λοιπόν, όπως θα δεις και πιο κάτω μπορεί να απλοποιήσει την καθημερινότητά σου και να βελτιώσει τον τρόπο ζωής σου.

8 άγνωστες χρήσεις της κανέλας

Η κανέλα δεν είναι μόνο για μαγείρεμα. είναι υπέροχη και για καθάρισμα. Το φυσικό της άρωμα θα κάνει το σπίτι σου να μυρίζει φρέσκο ​​και ελκυστικό.

Η χρήση κανέλας είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τις άσχημες οσμές χωρίς σκληρές χημικές ουσίες.

Το τρόφιμο που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις μαζί με το αγγούρι, για να διατηρείται περισσότερο

Καθαριστικό μικροκυμάτων

Τοποθέτησε ένα μπολ με νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζέστανε για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, σκούπισε το εσωτερικό για ένα φρέσκο ​​άρωμα. Ο ατμός χαλαρώνει τη βρωμιά και η κανέλα αφήνει πίσω της μια ευχάριστη μυρωδιά.

Γυάλισμα επίπλων

Ανακάτεψε την αλεσμένη κανέλα με λίγο ελαιόλαδο για να δημιουργήσεις ένα φυσικό γυαλιστικό για ξύλινα έπιπλα. Αυτό προσθέτει λάμψη και ευχάριστο άρωμα.

Skin Scrub

Συνδύασε τριμμένη κανέλα με μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων για να φτιάξεις ένα scrub για τον νεροχύτη της κουζίνας σου. Αυτό θα τον αφήσει καθαρό και μυρωδάτο.

Αποσμητικό χώρου

Για να φτιάξεις το δικό σου, γέμισε ένα μπολ με αλεσμένη κανέλα και τοποθέτησέ το σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η κανέλα θα βγάλει μια ευχάριστη μυρωδιά με τον καιρό.

Μυρμήγκια

Για να τα κρατήσεις μακριά, πασπάλισε κανέλα εκεί που βλέπεις ότι εμφανίζονται. Βοηθά να μπλοκάρουν το μονοπάτι της μυρωδιάς τους και δεν τους αρέσει. Είναι ένας απλός και φυσικός τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα.

Θυμίαμα

Για να φτιάξεις το δικό σου, βάλε αρκετή αλεσμένη κανέλα σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα πιάτο. Άναψε το με ένα σπίρτο και άφησέ το να κάψει. Η μυρωδιά της κανέλας είναι καταπραϋντική και κάνει τον χώρο να μοιάζει ήρεμος και φιλόξενος.

Σκόρος

Για να τους κρατήσεις μακριά, σπάσε 3-4 ξυλάκια κανέλας σε κομμάτια. Ανακάτεψέ τα με μισό φλιτζάνι ολόκληρα γαρύφαλλα και μισό φλιτζάνι κόκκους πιπεριού. Βάλε 1-2 κουταλιές της σούπας από αυτό το μείγμα σε μικρά φακελάκια. Τοποθετήστε τις τσάντες σε σημεία όπου θέλεις να απωθήσεις τους σκόρους.
Διατηρεί τα ρούχα ασφαλή και αφήνει ένα ωραίο, πικάντικο άρωμα.

Ποτ πουρί

Για να αφαιρέσεις τις μυρωδιές από το σπίτι σου, γέμισε μια κατσαρόλα με νερό. Πρόσθεσε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα ή 1-2 ξυλάκια κανέλας και άφησέ τη να σιγοβράσει προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται.