Η μεσσηνιακή κουζίνα ταξιδεύει στο Παρίσι με οδηγό τον βραβευμένο σεφ Bertrand Valegeas

Νέλλη Καλαμαρά
Η μεσσηνιακή κουζίνα ταξιδεύει στο Παρίσι με οδηγό τον βραβευμένο σεφ Bertrand Valegeas

Γευσιγνωσία ελαιολάδου, ριζότο γεμιστά και λαβράκι σελινάτο για λίγες μόνο ημέρες στο Mandarin Oriental στο Παρίσι. 

Μπορεί οι Γάλλοι να φημίζονται για την υψηλή γαστρονομία τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως και η αυθεντική ελληνική κουζίνα με τις κορυφαίες πρώτες ύλες της και τη βαθιά νοστιμιά της δεν έχει θέση σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Παρισιού. Το Mandarin Oriental, Costa Navarino και ο executive chef του Bertrand Valegeas ταξιδεύουν στη γαλλική πρωτεύουσα και δίνουν μία γεύση από Ελλάδα στο πιο απαιτητικό γαστρονομικά κοινό της Ευρώπης.

Νέα άφιξη: η Τήνος υποδέχεται ένα ολοκαίνουριο luxury resort το Μάιο

Octopus-stifado-cannelloni.jpg

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα 26 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου το Mandarin Oriental, Costa Navarino ταξιδεύει στο Mandarin Oriental, Paris για μια γαστρονομική εμπειρία γεμάτη Ελλάδα.

Μία ουσιαστική fine dining εμπειρία κρύβεται σε μία πανέμορφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι

Camelia-Restaurant.jpg

Εστιατόριο Camelia

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ταξιδεύει στο Παρίσι, μεταφέροντας την ελληνική γαστρονομία στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας μέσα από μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων. Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου το εστιατόριο Oliviera του Mandarin Oriental, Costa Navarino ενώνει τις δυνάμεις του με το εστιατόριο Camélia του Mandarin Oriental, Paris, για ένα απαράμιλλο γευστικό take over με την ελληνική παράδοση στο επίκεντρο.

Chef-Bertrand-Valegeas.jpg

Ο καταξιωμένος chef Bertrand Valegeas δημιούργησε ένα exclusive μενού για το εστιατόριο Camélia, εμπνευσμένο από τη Μεσσηνία και τους θησαυρούς της. Φρέσκες πρώτες ύλες και αυθεντικά προϊόντα από την ελληνική γη παντρεύονται με την μοντέρνα οπτική του chef και τη φιλοσοφία του Oliviera, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν την ζωντάνια της ελληνικής κουζίνας σε κάθε μπουκιά.

Meli.jpg

Το μενού θα είναι η απόλυτη μετουσίωση της γεύσης της Ελλάδας και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γευσιγνωσία ελαιολάδου κορωνέικης ποικιλίας και φρεσκοψημένο ψωμί με ρίγανη, σαρδέλες ντολμά αλά πολίτα, κανελόνι με χταπόδι στιφάδο, ριζότο γεμιστά και φιλέτο λαβράκι σελινάτο. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με λαχταριστά επιδόρπια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Μέλι, με κηρήθρα, γύρη και παγωτό χαμομήλι και το Crémeux από κατσικίσιο τυρί, ελληνικό γιαούρτι, λάιμ, λευκή σοκολάτα, παγωτό γιαούρτι και παντεσπάνι αμυγδάλου.

Oliviera-Restaurant.jpg

Εστιατόριο Oliviera

Αποτελώντας ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό, το εστιατόριο Oliviera δίνει νέα πνοή στις γεύσεις της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργική ματιά του Executive Chef του resort, Bertrand Valegeas. Ακολουθώντας την εποχικότητα και αξιοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες και προϊόντα της μεσσηνιακής γης, οι επισκέπτες μυούνται σε μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στην καρδιά του Mandarin Oriental, Costa Navarino, το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του για τη δεύτερη σεζόν του από 1η Απριλίου.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.