Κάθε Τετάρτη ταξιδεύουμε γευστικά και σε μία άλλη ασιατική χώρα με οδηγό τον Σπύρο Μαυροειδή

Νέλλη Καλαμαρά
Κάθε Τετάρτη ταξιδεύουμε γευστικά και σε μία άλλη ασιατική χώρα με οδηγό τον Σπύρο Μαυροειδή

Το Wild Poppies και ο Σπύρος Μαυροειδής μας προσκαλούν κάθε Τετάρτη να εξερευνήσουμε γευστικά και μία διαφορετική χώρα της Ασίας, συχνά και με 4 hands εκπλήξεις.

Πριν περίπου ένα χρόνο, ακριβώς στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου φύτρωσαν ατίθασες παπαρούνες και κέρδισαν απευθείας μία θέση στην καρδιά μας και στη λίστα με τις αγαπημένες μας εξόδους στην πόλη. Το Wild Poppies, με τις χαρακτηριστικές, φωτεινές παπαρούνες στους τοίχους και τη μυσταγωγική του ατμόσφαιρα, παραμένει ένα πολύ καλά κρυμμένο «μυστικό», παρότι βρίσκεται μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος.

Αυτές τις γιορτές ψηφίζουμε fine comfort γεύσεις με θέα την Ακρόπολη για ξεχωριστές νύχτες στην πόλη

2.jpg

Στην κουζίνα από την πρώτη μέρα συναντήσαμε τον εξαιρετικό και βραβευμένο Σπύρο Μαυροειδή, που ως γνωστόν παίζει στα δάχτυλα όλες σχεδόν τις κουζίνες της Ασίας. Έτσι, στο Wild Poppies εδώ και ένα χρόνο απολαμβάνουμε κορυφαίες panasian γεύσεις με πιάτα που εύκολα μπαίνουν στη μέση για να μοιραστούν από όλη την παρέα. Όσοι έχουμε δοκιμάσει τα λαχταριστά Thai noodles με γαρίδες και Pak Choi, τα ακαταμάχητα sushi rolls, το μοναδικό Red Curry Salmon με lemongrass και γάλα καρύδας, γνωρίζουμε ήδη καλά ότι το Wild Poppies είναι ένα γευστικό ταξίδι σε ολόκληρη την Ασία. Όμως το ταξίδι, που μόλις εμπλουτίστηκε, έχει σκοπό να γίνει ακόμη πιο νόστιμο.

Νέα άφιξη: ένα καινούριο γαστρονομικό concept φέρνει τη φρεσκάδα της θάλασσας στη Στοά Σπυρομήλιου

1734952184752-896242787-5.jpg

Κάθε Τετάρτη και μία άλλη ασιατική χώρα

Κάθε Τετάρτη του χειμώνα λοιπόν, ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής αφιερώνει την κουζίνα του κι όλη του την τέχνη αποκλειστικά σε μία χώρα της Ασίας, με ένα ephemeral μενού ημέρας που σκοπό έχει να μας μυήσει σε μερικές από τις πιο νόστιμες κουζίνες του πλανήτη.

4.jpg

Έτσι, θα εξερευνήσουμε τα ξακουστά noodles και τα πλούσια curry της Ταϊλάνδης, θα δοκιμάσουμε αφράτα bao buns, dim sum και λεπτεπίλεπτα spring rolls από την Κίνα, θα ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά ενός ζουμερού yakitori από την Ιαπωνία, μαζί και τη νοστιμιά που κρύβεται σε ένα λεπτοδουλεμένο nigiri. Πρέπει να πούμε πως σε αυτά τα ταξίδια ο Σπύρος Μαυροειδής δεν θα είναι πάντα μόνος του, αφού καταξιωμένοι Έλληνες σεφ θα κάνουν κάθε τόσο μία αναπάντεχη guest εμφάνιση στην κουζίνα του, τα ονόματα των οποίων θα αποκαλυφθούν προσεχώς.

Let’s party

Μπορεί στα μέσα της εβδομάδας να δίνουμε ραντεβού στο Wild Poppies για εξωτικά γευστικά ταξίδια, όμως, όσο πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο, έχουμε ακόμη μία αφορμή για να συναντηθούμε ξανά στην πιο ατμοσφαιρική στοά της πόλης. Ο λόγος φυσικά για τα τρομερά πάρτι του Wild Poppies, που από την Πέμπτη έως την Κυριακή μεταμορφώνουν και ξεσηκώνουν τις νύχτες μας στην πόλη!

Info: Σταδίου 7 (εντός στοάς), 210 3233334. Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, από τις 19.30

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

DPG Network