Ο Ρενάτο Μεκόλι επιστρέφει στα ελληνικά γαστρονομικά δρώμενα με ένα νέο project στην Αντίπαρο

Νέλλη Καλαμαρά
Ο Ρενάτο Μεκόλι επιστρέφει στα ελληνικά γαστρονομικά δρώμενα με ένα νέο project στην Αντίπαρο

Το Tarragon Antiparos φέρνει πίσω στην ελληνική γαστρονομική σκηνή έναν σεφ που πολύ μας είχε λείψει. Ο Ρενάτο Μεκόλι μαγειρεύει στην Αντίπαρο.

Το νέο στέκι της Αντιπάρου λέγεται Tarragon, έχει την υπογραφή του Θανάση Βασίλαινα, τη γεύση από τα χέρια του σεφ Ρενάτο Μεκόλι και βρίσκεται στη μαγευτική αυλή όπου μέχρι πέρυσι λειτουργούσε το Vassilenas Blue, το οποίο φέτος μετακόμισε μπροστά στη θάλασσα μέσα στο ξενοδοχείο Kouros Village Hotel.

Ο Ντίνος Φωτεινάκης ρίχνει άγκυρα στο νέο στολίδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Ο ταλαντούχος σεφ, που άνθισε στα χέρια του Θανάση Βασίλαινα και στη συνέχεια διέπρεψε στο εξωτερικό, επέστρεψε για να ξεδιπλώσει ένα εξαιρετικό μενού, ελληνικό μα με πολύ ενδιαφέρουσες νέες «μεταφράσεις» και προτάσεις. Με το πηγαίο χαμόγελό του και το ανεξάντλητο κέφι του, ο Ρενάτο θα ετοιμάσει τις εκπλήξεις, θα βγει έξω από την κουζίνα του για να μας καλωσορίσει, μπορεί να σερβίρει και ο ίδιος τα πιάτα για να ακούσει απόψεις και να ανταλλάξει σκέψεις για όσα όμορφα μας απασχολούν σε σχέση με την πιο χαλαρή και απολαυστική ώρα της ημέρας, την ώρα του φαγητού.

Εκεί που η Ζάκυνθος συναντά την Ηλεία απλώνεται μία θάλασσα εμπειριών

Tarragon-Antiparos2.jpg

Έτσι, στην ατμοσφαιρική αυλή του Tarragon, το comfort food –φαγητό που γλυκαίνει την ψυχή και την καρδιά– και οι value-for-money επιλογές αναβιώνουν τις πειραιώτικες βραδιές που τόσο είχαν συνδεθεί με το όνομα του Ρενάτο Μεκόλι.

Tarragon-Antiparos7.jpg

Η σιγομαγειρεμένη τραγανή πανσέτα αγριογούρουνου και τα μπουρεκάκια λαχανικών με εστραγκόν είναι ό,τι πρέπει για αρχή, σε συνδυασμό με τις σαλάτες, μια ελληνική και μια ζεστή με θαλασσινά χόρτα, για να περάσουμε στην κυρίως «διασκέδαση». Συνοδεία ενός εξαιρετικού δροσερού κρασιού, γευόμαστε το κλασικό ιμάμ σε άλλη διάσταση, καλοκαιρινά linguini, ένα φρεσκότατο ψάρι ημέρας φιλέτο, αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο για 18 ώρες με risotto, αγριομάραθο Μάνης και κρόκο Κοζάνης, τον σιγομαγειρεμένο πετεινό-έκπληξη με χειροποίητες χυλοπίτες, τομάτα κονφί και σάλτσα vinsanto και last but not least το rib eye Black Angus για τους φαν που δεν το αλλάζουν.

1719838699746-811768816-Tarragon-Antiparos5.jpg

Όταν οι αισθήσεις χαλαρώσουν και το χαμόγελο έχει πια ζωγραφιστεί, η γλύκα έρχεται σε μορφή χαλβά, ρυζόγαλου, μπουγάτσας ή σοκολάτας. Και όπως έλεγε ο Σινάτρα, I did it my way, και αυτός είναι ο τρόπος του Θανάση Βασίλαινα να ονειρευτεί και του Ρενάτο να ετοιμάσει το καλύτερο γεύμα-δείπνο για παρέα ή για τετ-α-τετ, ελληνικό και αυθεντικό, ιδιαίτερο μα και απλό, νόστιμο και αξέχαστο, μια καλοκαιρινή εμπειρία που θα θέλουμε να ζήσουμε ξανά και ξανά.

Info: Χώρα Αντιπάρου, 22840 63250. Καθημερινά 19:00-00:00

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.