Γευστικά σύκα με κατσικίσιο τυρί
ΕΥΑ ΣΕΦΕΡΛΗ
Ένα νόστιμο, διαφορετικό και υγιεινό ορεκτικό, που θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά του.
Υλικά (για 4 άτομα)
8 σύκα
80γρ. μαλακό, κατσικίσιο τυρί
8 φέτες προσούτο, λεπτοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 λεμόνι
2 κ.σ θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καλύπτετε τη βάση ενός καλαθιού ατμού με λαδόκολλα και την τρυπάτε σε αρκετά σημεία.Κόβετε τα σύκα στα 4 σχεδόν μέχρι τη βάση τους, και τα γεμίζετε προσεκτικά με μικρά κομμάτια τυριού.
2. Βάζετε τα σύκα στο καλάθι, τα σκεπάζετε με το καπάκι, το τοποθετείτε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αχνίζετε για 6 με 8 λεπτά.
3. Τυλίγετε προσεκτικά το κάθε σύκο με μια φέτα προσούτο, τρίβετε πιπέρι και το ραντίζετε με ελαιόλαδο που έχετε αρωματίσει με ξύσμα λεμονιού.
4. Πασπαλίζετε με φιστίκια και σερβίρετε.
"Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!"