Μετά τη σοκολάτα Dubai, το νέο trend είναι το αλεύρι από φιστίκι Αιγίνης

Γεωργία Βλαχοπούλου
Μετά τη σοκολάτα Dubai, το νέο trend είναι το αλεύρι από φιστίκι Αιγίνης

Και υπάρχει λόγος που θεωρείται καλύτερο από το γνωστό αλεύρι που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα.

Είναι αλήθεια πως φέτος το φιστίκι έχει την τιμητική του και ειδικά σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, όπως είδαμε από την «Dubai chocolate» που κατέκλυσε μαγαζιά και social media.

Η νέα τάση τώρα θέλει το φιστίκι Αιγίνης να μετατρέπεται σε αλεύρι και μάλιστα να θεωρείται καλύτερο διατροφικά.

10 επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη των καρυδιών για την υγεία

Τι είναι το αλεύρι φιστικιού;

Το αλεύρι φιστικιού που χρησιμοποιείται πιο συχνά ως εναλλακτική λύση στο αλεύρι αμυγδάλου είναι μια επιλογή αν είναι καλύτερες για σένα οι τροφές χωρίς γλουτένη ή αν ακολουθείς keto διατροφή.

Δεδομένου ότι φτιάχνεται αποκλειστικά από φιστίκια και δεν υπάρχει ανάμειξη αλεύρων, το τελικό προϊόν δεν περιέχει καθόλου γλουτένη.

IMG_0181.jpg

Έχει γεύση ξηρού καρπού όπως τα ίδια τα φιστίκια Αιγίνης, ενώ υπάρχει μια ελαφριά «ψημένη» γεύση που μπορεί να προσθέσει βάθος σε κάθε συνταγή που κάνεις.

Το συγκεκριμένο αλεύρι φτιάχνεται από το τρίψιμο καβουρδισμένων φιστικιών σε λεπτή σκόνη.

Έτσι, ενώ μπορεί να ακούγεται πιο περίεργο, είναι στην πραγματικότητα απίστευτα απλό και εύκολο στην παρεάκι του.

Επιπλέον, το αλεύρι από φιστίκια είναι συνήθως ανάλατο.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το αλεύρι από φιστίκια

Το αλεύρι από φιστίκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως το αλεύρι αμυγδάλου.

Σε κάθε συνταγή με αλεύρι αμυγδάλου, μπορείς να αντικαταστήσεις με το αλεύρι φιστικιού ομοιόμορφα 1:1.

Αν θέλεις να προσθέσεις μόνο μια μικρή γεύση φιστικιού στις συνταγές, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το 1/4 του συνολικού αλευριού στη συνταγή με αλεύρι φιστικιού και χρησιμοποίησε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο υπόλοιπο.

Τα ψάρια παναρισμένα με το αλεύρι φιστικιού, όπως ο σολομός ή το walleye, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσεις αυτό το αλεύρι.

Πώς να φτιάξεις σπιτικό αλεύρι από φιστίκια

Δεδομένου ότι το αλεύρι από φιστίκια είναι απλώς λεπτοαλεσμένα φιστίκια, είναι εύκολο να το φτιάξεις στο σπίτι.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κιλό καβουρδισμένα φιστίκια και ένα μπλέντερ για να τα αλέσεις σε λεπτή σκόνη.

Απλώς χτυπάς μέχρι τα φιστίκια Αιγίνης να γίνουν σκόνη. Βεβαιώσου μόνο ότι η υφή είναι λεπτή και πουδρένια, όχι χοντρή ή με κομματάκια.

https://www.instagram.com/reel/CwQaqLDIBlc/