5 tips για να αυξήσεις τον αριθμό των λέξεων στην εργασία που έχεις να παραδώσεις
Αν σε ταλαιπωρεί κι εσένα ο αριθμός των λέξεων της εργασίας που έχεις να παραδώσεις στο τέλος της χρονιάς, αυτά τα tips είναι η λύση που έψαχνες.
Πάντα μου άρεσαν οι εργασίες που μας έβαζαν είτε οι καθηγητές στο σχολείο ή αργότερα στη σχολή, αφενώς γιατί έμπαινα στην διαδικασία να ασχοληθώ με κάτι που με ενδιέφερε, αφετέρου τις περισσότερες φορές αντικαθιστούσε την γραπτή εξέταση ή έστω πρόσθετε έξτρα πόντους στην τελική βαθμολογία του μαθήματος.
Η υπόθεση εργασία, ωστόσο δεν ήταν πάντα τόσο εύκολη όσο πίστευα, αφού κάθε καθηγητής είχε τα δικά του standards για την μορφοποίηση του κειμένου, για τις πηγές απ' όπου θα έβρισκα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά και για τον αριθμό των λέξεων.
Ω! Ναι. Αυτές οι χιλιάδες λέξεις που έπρεπε να συμπληρωθούν για να θεωρείται έγκυρη η εργασία μου ήταν πάντα αυτό που και με άγχωνε και με «ταλαιπωρούσε».
Έψαξα λοιπόν, να δω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να αυξήσω τον αριθμό των λέξεων στην εργασία μου ή κάποια tips και να τί βρήκα.
5 tips για να αυξήσεις τον αριθμό των λέξεων στην εργασία που έχεις να παραδώσεις
1. Σιγουρέψου ότι έχεις απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα της εργασίας
Αν έχεις ξεχάσει μια ολόκληρη ενότητα, τότε είναι λογικό ο αριθμός των λέξεων της εργασίας σου να βγαίνει πιο μικρός.
2. Χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερα παραδείγματα/έρευνες
Φρόντισε να κάνεις σωστή έρευνα και για κάθε θέση που περιέχει η εργασία σου να δίνεις ένα παράδειγμα ή να προσθέτεις τα αποτελέσματα κάποιας αντίστοιχης έρευνας ή εργασίας. Αντίστοιχα μπορείς να βάλεις και κάποια quotes σπουδαίων ανθρώπων ή από βιβλία που θα δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην εργασία σου.
3. Γίνε πιο περιγραφική
Ακόμα και σε μια εργασία θετικής κατεύθυνσης που μπορεί να έχει σχέση για παράδειγμα με την φυσική, μπορείς να γίνεις λίγο πιο περιγραφική, ιδιαίτερα στα ιστορικά δεδομένα που ενδεχομένως υπάρχουν στην αρχή της εργασίας σου. Σκέψου για παράδειγμα τον ηλεκτρισμό και το πώς ανακαλύφθηκε.
4. Προσπάθησε να κάνεις πιο μεγάλους τους τίτλους
Όσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό καθώς κάποιες φορές μπορεί να μην δίνεται αυτή η δυνατότητα. Ωστόσο, πολλοί καθηγητές θέλουν ο τίτλος κάθε ενότητας να περιέχει όλες τις πληροφορίες που θα διαβάσει μέσα. Θα είναι δηλαδή πιο συγκεκριμένος κι όχι αινιγματικός ή λακωνικός.
5. Γράφε πιο περιφραστικά
Προσπάθησε να ενισχύσεις το κείμενό σου με πιο πολλές συνδετικές λέξεις αλλά και γράφοντας περιφραστικά όσα μπορείς. Για παράδειγμα, αντί να γράψεις τους «χρήστες του Instagram» σε μια εργασία που μπορεί να αφορά τα social media, γράψε τους «χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που λέγεται Instagram».
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!