Νηστεία: Τα πλεονεκτήματά της στον οργανισμό μας

Νηστεία: Τα πλεονεκτήματά της στον οργανισμό μας

Και δεν εννοούμε την απώλεια των κιλών και μόνο!

Η περίοδος της νηστείας έχει ξεκινήσει και αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν πάρει την απόφαση να νηστέψουν θα πρέπει να αποκλείσουν από το διατροφολόγιό τους για 40 ημέρες τα ζωικά προϊόντα.

Ο αποκλεισμός ζωικών προϊόντων όμως, όπως εξηγεί και η διατροφολόγος του Mothersblog, Ευσταθία Παπαδά, έχει πολλά οφέλη.

Αποχή από το κρέας

Η αποχή από το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αβγά μειώνουν κατά πολύ την πρόσληψη κορεσμένου λίπους και χοληστερόλης. Αυτοί είναι οι κύριοι διατροφικοί παράγοντες που συνδέονται με την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αύξηση πρόσληψης φυτικών ινών

Η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνει την πρόσληψη βιταμινών, αντιοξειδωτικών συστατικών και την πρόσληψη φυτικών ινών.

Η συνέχεια στο sarakosti.gr