Οι γυναίκες είμαστε γονιδιακά γλυκατζούδες πώς να το κάνουμε;
ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Τελικά εξηγείται επιστημονικά η εμμονή των γυναικών με τη ζάχαρη
Κι όμως όσο απίστευτο κι να σας φαίνεται ένα γονίδιο που συνδέεται με την παχυσαρκία κάνει το παγωτό και τα γλυκά γενικότερα νοστιμότερα για τις γυναίκες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Αυτό που υποστηρίζουν οι ερευνητές είναι ότι δεν είναι δικό μας λάθος που παχαίνουμε αλλά ευθύνεται κατά πολύ αυτό το συγκεκριμένο γονίδιο για τις λάθος επιλογές που κάνουμε στο φαγητό μας. Μάλιστα η ανακάλυψη αυτού του γονιδίου μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την εμμονή των γυναικών με τη ζάχαρη.
Συγκεκριμένα η Dr. Patricia Silveira του Πανεπιστημίου Mc Gill δήλωσε: «Βρήκαμε ότι μια παραλλαγή σε ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη δραστηριότητα της ντοπαμίνης, η οποία ρυθμίζει την αντίδραση του ατόμου στο νόστιμο φαγητό ευθύνεται στο πόσο άνετοι είμαστε στο να γευθούμε ιδιαίτερα εύγευστες τροφές, όπως παγωτό , καραμέλα ή σνακ με πολλές θερμίδες».
Διαβάστε επίσης:
Αυτός είναι ο βιταμινούχος χυμός που θα σας γλιτώσει από ιώσεις
5 καθημερινές, και αγαπημένες, συνήθειες που μας γερνάνε