Mini golf, θερινό, βόλτα στον Φλοίσβο: Τα καλύτερα «vintage» μέρη για να βγεις στην Αθήνα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Mini golf, θερινό, βόλτα στον Φλοίσβο: Τα καλύτερα «vintage» μέρη για να βγεις στην Αθήνα

Μήπως οι δεκαετίες του '80 και του '90 ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας;

Τα τελευταία χρόνια και μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που έχουμε ζήσει, όπως είναι η οικονομική κρίση αλλά και η πανδημία, όλο και περισσότεροι νοσταλγούν στη χώρα μας τα χρόνια που ήταν πιο ξέγνοιαστα όλα.

Kαι δεν είναι μόνο οι Millenials που θυμούνται και αναπολούν πόσο ωραία χρόνια ήταν αυτά των δεκαετιών του '80 και του '90, αλλά σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της εταιρείας μετρήσεων GWI Zeitgeist και οι Gen Z-ers - οι γεννημένοι δηλαδή μεταξύ 1997 και 2006 - κατά 37% λένε ότι αισθάνονται νοσταλγία για τη δεκαετία του '90, μια δεκαετία που στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι ήταν μωρά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν είχε γεννηθεί καν.

Να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω δεν γίνεται - αν και η μόδα κάνει κύκλους - μπορούμε όμως να πλησιάσουμε για λίγο την ανεμελιά που είχε εκείνη η εποχή, κάνοντας πράγματα μακριά από τα κινητά και τα laptop μας. Ίσως αυτό να ήταν και το μυστικό της εποχής και ο λόγος που όλοι περνούσαν πιο όμορφα, το ότι δεν υπήρχαν κινητά και social media αλλά προσωπική επαφή.

Mini Golf

Ένα άθλημα που ήταν πολύ δημοφιλές τις δεκαετίες των ‘70s και των ‘80s ήταν το golf. Ήρεμο άθλημα, που σε βοηθούσε να χαλαρώσεις και κάτι το οποίο επέλεγαν πολλοί νέοι εκείνα τα χρόνια. Ίσως το έχεις δει άλλωστε σε ταινίες της εποχής. Σήμερα μπορείς να βρεις πίστες golf κυρίως στα Νότια προάστια, όπως είναι το Golf Γλυφάδας.

Θερινό σινεμά

Τι πιο vintage από το να δεις μια ταινία σε θερινό σινεμά! Τα τελευταία καλοκαίρια έχει γίνει μεγάλη τάση η παρακολούθηση ταινιών σε θερινά σινεμά κι έτσι σίγουρα θα μπορέσεις να βρεις κάποιο κοντά στην περιοχή που μένεις. Ενδεικτικά μπορείς να πας στο Cine Paris που έχει θέα στην Ακρόπολη.

https://www.instagram.com/reel/C9ubc5uIMM2/

Βόλτα στον Φλοίσβο

Για όσους αγαπούν τις βόλτες στη θάλασσα δεν υπάρχει κάτι πιο ρομαντικό από το περπάτημα στη Μαρίνα του Φλοίσβου τρώγοντας παγωτό ή πίνοντας ένα ποτήρι κρασί με θέα τα σκάφη που έχουν αράξει εκεί!

Για καφέ στου Άδωνη

«Πάμε στον Άδωνη για καφέ» λέει το τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και πραγματικά το καφέ «Άδωνις» στη Νέα Σμύρνη ήταν σήμα κατατεθέν της εποχής αλλά και σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και διανοουμένων. Μια βόλτα για καφέ στον Άδωνη λοιπόν, ο οποίος είναι μέχρι σήμερα ανοιχτός θα σε μεταφέρει σίγουρα σε μια εποχή που οι Κυριακές ήταν πιο ωραίες!

Μια βραδιά σε Disco

Αν κάτι ήταν γνωστό για τη νυχτερινή ζωή στα 80s, ήταν οι disco. Ποιος από τους γονείς μας δεν θυμάται την Barbarella! Αν είσαι λοιπόν κι εσύ fan του συγκεκριμένου είδους μουσικής θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν disco! Γιατί δεν κανονίζεις λοιπόν, το επόμενο Σάββατο αντί να πας σε κάποιο οποιοδήποτε club να βρεθείς στη disco Vinilio στην Πειραιώς ή ακόμα και στην Barbarella στη Λεωφορείο. Συγγρού;

https://www.instagram.com/reel/C9-wvhNoveJ/

Mαλλί της γριάς στο λούνα παρκ

Εντάξει ποιος δεν θυμάται τα λούνα παρκ με τις ιπποδρομίες και τα συγκρουόμενα! Για να μην αναφέρω το μαλλί της γριάς και το βουτυρένιο ποπ κορν. Μια ιδέα για να θυμηθείς με τις φίλες και τους φίλους σου λοιπόν, τα παιδικά σας χρόνια είναι να κανονίσετε να πάτε σε ένα λούνα παρκ για παιχνίδι, είτε αυτό είναι στα Αηδονάκια είτε στο Allou Fun Park που έχει και πιο μοντέρνα παιχνίδια.