Ο σημαντικότερος θεσμός του σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στα τέλη Σεπτεμβρίου

Νέλλη Καλαμαρά
Ο σημαντικότερος θεσμός του σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στα τέλη Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema, η μεγάλη «γιορτή» του αμπελώνα της Σαντορίνης, θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνοντας πάνω της τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού κόσμου.

Ανακοινώθηκε και επίσημα η Selene Vedema 2024, η οποία θα λάβει χώρα στο επιβλητικό σκηνικό του εστιατορίου Selene και στις κάναβές του στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024. Πάντοτε σε συνεργασία με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, η Selene Vedema είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να ξεπεράσει τις προσδοκίες των επισκεπτών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτή τη χρονιά οι λάτρεις του κρασιού και του φαγητού αναμένεται να γοητευθούν από ακόμη περισσότερα μοναδικά events και δρώμενα. Εκτός από τα πολυαναμενόμενα masterclasses και τις γευσιγνωσίες, η Selene Vedema θα φιλοξενήσει επίτιμους προσκεκλημένους και θα προσφέρει υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες, συνοδευόμενες από μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες κρασιών στον κόσμο.

Παγκοσμίου φήμης ελληνικά bar ενώθηκαν για το πρώτο Messinian Cocktail Festival

Selene_Vedema_2023_4.jpg

Γιάννης Καρακάσης MW

Η φετινή διήμερη γιορτή, που επιστρέφει στη μαγευτική ατμόσφαιρα του εστιατορίου Selene στα Φηρά, υπόσχεται μία σειρά από μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης. Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι Masters of Wine Γιάννης Καρακάσης και Wojciech Bonkowski θα παρουσιάσουν βιωματικά masterclasses. Επιπροσθέτως, ο καταξιωμένος παραγωγός Giovanni Gaja θα βρίσκεται μαζί μας σε ένα απολύτως μοναδικό οινικό δείπνο, που θα σχεδιάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ενώ θα παρατεθεί επίσης και ένα συναρπαστικό Michelin-star, four-hands δείπνο με αριστοτεχνικές μαγειρικές δημιουργίες.

Head to tail cuisine στο ομορφότερο σημείο της Χώρας της Αντιπάρου

Selene_Vedema_2023_2.jpg

Εκτός από το Grand Walk Around Tasting των κρασιών της Σαντορίνης στις 21 Σεπτεμβρίου, το διήμερο θα περιλαμβάνει επίσης:

-«Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir». Ένα masterclass που θα παρουσιάζει ο Γιάννης Καρακάσης MW και ο Wojciech Bonkowski MW. Τα τελευταία χρόνια, τα ηφαιστειακά κρασιά έχουν ανάψει παθιασμένες συζητήσεις στους οινικούς κύκλους, εντυπωσιάζοντας με την υψηλή τους ενέργεια, την ένταση και τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του ιδιαίτερου masterclass, θα εμβαθύνουμε στον συναρπαστικό κόσμο των ηφαιστειακών κρασιών, γνωστών για τις δυναμικές εκφράσεις του terroir τους και την έντονη ορυκτότητά τους. Από τις ηφαιστειακές πλαγιές της Αίτνα και της Τενερίφης μέχρι τους ηλιόλουστους αμπελώνες της Σαντορίνης και τα ιστορικά κελάρια του Τοκάι στην Ουγγαρία, ας προετοιμαστούμε να αφεθούμε σε ένα απαράμιλλο ταξίδι για όλες τις αισθήσεις.

Selene_Vedema_2023_3.jpg

-«Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji». Ένα ακόμη masterclass από τους Γιάννη Καρακάση MW και Wojciech Bonkowski MW, που θα παρουσιάσει μερικά από τα κορυφαία γλυκά κρασιά στον κόσμο - Vinsanto, Vin Santo και Tokaji. Αυτά τα κρασιά κουβαλούν μία κληρονομιά αιώνων παράδοσης και ιστορίας.

-Το Gaja Wine Dinner με την παρουσία του Giovanni Gaja, πέμπτης γενιάς εκπροσώπου του εμβληματικού οινοποιείου Gaja. Τα κρασιά του Gaja βρίσκονται ανάμεσα στα πιο θρυλικά στον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε τον Giovanni Gaja στο εστιατόριο Selene. Μαζί με τον Γιάννη Καρακάση MW, Wine Director των Katikies Hotels, ο Giovanni θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο πολύτιμα κρασιά του κτήματος, όπως τα διάσημα Gaia y Rey, Barbaresco, Barolo Sperss και το θρυλικό Sori Tildin. Αυτά τα εξαιρετικά κρασιά θα συνοδεύονται από τις εκλεκτές δημιουργίες του Executive Chef του Selene, Έκτορα Μποτρίνι.

-Ένα four-hands, Michelin-starred δείπνο: Αφεθείτε στη μαγεία της μαγειρικής τέχνης στο κορυφαίο four-hands δείπνο της σεζόν κατά τη διάρκεια της Selene Vedema 2024. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα μοιραστεί την εντυπωσιακή ανοικτή κουζίνα του Selene με τον 2άστερο Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, προσφέροντας μία αξιομνημόνευτη βραδιά.

Vedema» είναι μία Ενετικής προέλευσης λέξη, που στη Σαντορίνη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον τρύγο, τη «γιορτή» του σαντορινιού αμπελώνα και των ανθρώπων του.

Η Selene Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, PONIROS, LALIQUE, NESPRESSO, TRAVEL EXCHANGE, AMVYX, RIEDEL, SMART MOVE, VITA EPSILON, ATLANTEA

Selene_Vedema_2023_1.jpg

Πρόγραμμα

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Wine Masterclasses

- Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir (1230-1400)

από τους Γιάννη Καρακάση MW & Wojciech Bonkowski MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.

- Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji (1500-1630)

από τους Γιάννη Καρακάση MW & Wojciech Bonkowski MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ.

Selene_Vedema_2023_6.jpg

Gaja Wine Dinner

Το Gaja Wine Dinner με την παρουσία του Giovanni Gaja, πέμπτης γενιάς εκπροσώπου του εμβληματικού οινοποιείου Gaja. Τα κρασιά του Gaja βρίσκονται ανάμεσα στα πιο θρυλικά στον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε τον Giovanni Gaja στο εστιατόριο Selene. Μαζί με τον Γιάννη Καρακάση MW, Wine Director των Katikies Hotels, ο Giovanni θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο πολύτιμα κρασιά του κτήματος, όπως τα διάσημα Gaia y Rey, Barbaresco, Barolo Sperss και το θρυλικό Sori Tildin. Αυτά τα εξαιρετικά κρασιά θα συνοδεύονται από τις εκλεκτές δημιουργίες του Executive Chef του Selene, Έκτορα Μποτρίνι.

Σάββατο 21 Σεπεμβρίου

Grand Walk Around tasting των κρασιών των παραγωγών της Σαντορίνης στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ. (12.00-18.00)

Selene_Vedema_2023_7.jpg

4-hands Michelin Δείπνο

Μία αξιομνημόνευτη εμπειρία για κάθε εκλεπτυσμένο λάτρη της γαστρονομίας μας περιμένει την τελευταία βραδιά της Selene Vedema. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι ενώνει τις δυνάμεις του με τον μοναδικό σεφ στην Ελλάδα με δύο αστέρια Michelin, τον Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta, προσφέροντας στους επισκέπτες μία μοναδική γαστρονομική περιπέτεια, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία προηγούμενη. Οι δύο διάσημοι σεφ θα μαγειρέψουν μαζί, δημιουργώντας ένα μενού με αύρα από αστέρια Michelin και ιδανικό για να το απολαύσουμε κάτω από τον έναστρο κυκλαδίτικο ουρανό της Σαντορίνης, μέσα στο υποβλητικό σκηνικό του εστιατορίου Selene.

Info: https://selene.gr/