Το κοινό του Twitter αποθεώνει τη Μαρίνα Σάττι και την «τάπα» της στο MIXTAPE, αλλά, γιατί;

Τζένη Ντεμιράι
Το κοινό του Twitter αποθεώνει τη Μαρίνα Σάττι και την «τάπα» της στο MIXTAPE, αλλά, γιατί;

Αρκετοί είναι εκείνοι που γράφουν κολακευτικά σχόλια για την Μαρίνα Σάττι, εξηγώντας όσα τους κάνουν να την αγαπούν και να στηρίζουν κάθε της βήμα.

Πρώτο trend στα ανερχόμενα για μουσική είναι το νέο κομμάτι της Μαρίνας Σάττι με τίτλο «LALALALA», το οποίο κυκλοφόρησε μόλις τρεις ημέρες μετά τον τελικό του 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, στον οποίο η καλλιτέχνιδα εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Μα γιατί ο κόσμος στηρίζει τη Μαρίνα Σάττι; Το Π.Ο.Π. είναι η απάντηση

Σε μόλις 24 ώρες, το videoclip του κομματιού που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 15 Μαΐου ξεπέρασε τις 440.000 προβολές στο Youtube, ενώ κάτω από αυτό υπάρχουν ήδη πάνω από 3.300 σχόλια, που επιβεβαιώνουν ότι αν και η Μαρίνα Σάττι δεν κατάφερε να μπει στην χρυσή 10αδα του διαγωνισμού, -μάλλον- θα βγει κερδισμένη όσον αφορά την πορεία της καριέρας της.

Αρκετοί είναι εκείνοι που γράφουν κολακευτικά σχόλια για την Μαρίνα, εξηγώντας όσα τους κάνουν να την αγαπούν και να στηρίζουν κάθε της βήμα. Ένας χρήστης του YouTube γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτό που μ' αρέσει στην Μαρίνα είναι ότι δεν διστάζει να είναι αυθόρμητη και αυθεντική ενώ όλοι στον καλλιτεχνικό χώρο φοβούνται να "τσαλακωθούν" και βγάζουν μια σοβαροφάνεια. ΜΑ-ΡΙ–ΝΑ».

Σε γενικές γραμμές, ο αυθορμητισμός φαίνεται ότι αποτελεί ένα από τα στοιχεία που κάνουν πολλούς να θεωρούν αυθεντική την προσωπικότητα της Μαρίνας. «Μαρίνα σε παραδέχομαι για τον αυθορμητισμό σου και την αυθεντικότητα σου. Κάνεις κάτι ευφυές που δεν το αντιλαμβάνονται όλοι - παράγεις μοντέρνο σύγχρονο ήχο και τον συνδυάζεις με δόσεις παράδοσης. Είναι πανέξυπνο αυτό. Είσαι μεγάλη καλλιτέχνης , συνέχισε να αγνοείς τις τρασοεκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Είμαστε μαζί σου, είσαι απίστευτα ταλαντούχα, μας δίνεις έμπνευση για ζωή. Είμαστε μαζί σου», έγραψε κάποιος ακόμα.

Ένα άλλο σχόλιο που διαβάζουμε παρακάτω αναφέρεται στην καλλιτεχνική παιδεία της Σάττι, λέγοντας: « Ωχ, μια καλλιτέχνιδα με μουσική άποψη και αισθητική και όχι ρομποτάκι που ακολουθεί τάσεις. Ας την κράξουμε γιατί τόσο άχρηστοι είμαστε. Αλλά θα κράξουμε και αυτή που ακολουθεί τάσεις μετά, κλαίω».

MIXTAPE = 10 λεπτά κήρυγμα στην TV;

Το Π.Ο.Π. άλμπουμ της Μαρίνας Σάττι κυκλοφόρησε την Τρίτη 14 Μαΐου αποκλειστικά στο Spotify. Και μπορεί το «LALALALA» να πρωταγωνιστεί στο YouTube, αυτό που φαίνεται ότι απασχόλησε περισσότερο το κοινό, όμως, φαίνεται να είναι το «MIXTAPE», μέσω του οποίου η Μαρίνα φέρεται να διηγείται όλα όσα συνέβησαν την τελευταία περίοδο, με αφορμή τη συμμετοχή της στη Eurovision. Πολλοί θεώρησαν ότι αποτελεί στην ουσία την απάντησή της στα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε το «Zari» από δημοσιογράφους και παρουσιαστές.

Σε κάποιο σημείο του κομματιού, η Μαρίνα λέει: «Δεν καταλαβαίνω δεν καταλαβαίνω, άκουσαν το demo και είπαν όλοι flop, flop, flop. Τι να πούνε τώρα, χορεύει όλη η χώρα, τους ρώτησα αν στο χωριό τους είχαν ρεγκετόν. Στο 'πα πήρα φόρα, τέλειωσαν τα πάντα, η Μαρίνα σας πήγε τάπα». Αυτός φαίνεται ότι είναι ο στίχος που πυροδότησε τις φήμες που θέλουν τη τραγουδίστρια να αναφέρεσαι στα σχόλια που υπήρξαν για το κομμάτι με το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στη φετινή Eurovision.

Σε άλλο σημείο, η Μαρίνα ακούγεται η φράση «Η Μαρίνα σας πήγε τάπα», με πολλούς fans της να αναπαράγουν στη συνέχεια τη φράση.

Το Mixtape έγινε trend στο Twitter και πολλοί ήταν εκείνοι που αποθέωσαν την καλλιτέχνιδα.

Δες κάποια από τα σχετικά σχόλια στο Twitter/X

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Η περίοδος αυτή φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα δημιουργική για την Μαρίνα, αφού πέρα από τα παραπάνω, το Zari βρέθηκε στο Νο 18 στα παγκόσμια charts του Viral20.

Σε story της στο Instagram, η Μαρίνα έγραψε σχετικά: «Αγαπημένοι μου. Το Ζάρι, ένα τραγούδι με ελληνικό στίχο, με ζουρνά και τσιφτετέλι είναι πλέον στο νούμερο 18 στα παγκόσμια charts του Viral20. Νιώθω τεράστια συγκίνηση και τιμή. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ενδιαφέρονται να ακούσουν αυτό που έχουμε να πούμε και να προσφέρουμε στον κόσμο! Έχουμε να πούμε πράγματα ως νέοι Έλληνες και μας αναγνωρίζουν! Μας ακούνε και μας βλέπουν. Ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα και χωρίς εσάς δεν θα το καταφέρναμε όλο αυτό! Αισθάνομαι τόσο υπερήφανη και συγκινημένη αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου. Σας αγαπώ πολύ».

Screenshot-2024-05-16-173440.png