Helmos Mountain Festival: Περάσαμε 3 μέρες στο μουσικό φεστιβάλ των Καλαβρύτων -Και θα επιστρέψουμε!

Ναταλία Κατσακιώρη
Helmos Mountain Festival: Περάσαμε 3 μέρες στο μουσικό φεστιβάλ των Καλαβρύτων -Και θα επιστρέψουμε!

Η πιο όμορφη μπουσική εμπειρία του καλοκαιριού περνάει από τα Καλάβρυτα. 

Ξεκινώντας αυτό το βιωματικό άρθρο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι το φανατικό κοινό του camping, ούτε των πολυήμερων φεστιβάλ. Αγαπώ, όμως, πολύ τη φύση και το βουνό ιδιαίτερα, οπότε ένα τριήμερο μέσα στον καύσωνα του Ιουνίου στο Χελμό με ένα εντυπωσιακό line up συναυλιών ακούστηκε εξαρχής υπέροχα στα αυτιά μου. Την Παρασκευή στις 21 Ιουνίου, λοιπόν, φτάσαμε στα Καλάβρυτα -και πιο συγκεκριμένα στο Xιονοδρομικό Kέντρο Καλαβρύτων, για να ζήσουμε ένα τριήμερο experience πέρα από τα συνηθισμένα. Και -ναι- ήταν πιο ωραία από ότι περίμενα.

Coldplay: Από τη συνέντευξη του Guy Berryman στο Queen.gr προέκυψαν απλά (αλλά σύνθετα) συμπεράσματα

helmos-(1).jpg

Τα πρακτικά δεδομένα έχουν ως εξής. Φτάνεις στο κεντρικό parking του φεστιβάλ και μετά από την καθοδήγηση του προσωπικού, που βρισκόταν κυριολεκτικά παντού και ήταν έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν- μπορούσες να ξεκινήσεις την εγκατάσταση της σκηνής σου είτε στο μεγάλο κεντρικό camp με θέα τη σκηνή, είτε στο πάνω camp, όπου έπρεπε να ανέβεις με το τελεφερίκ. Εμείς επιλέξαμε το λιγότερο busy και πιο απομονωμένο πάνω camp και κάπως έτσι βρεθήκαμε στην πιο ψηλή κορυφή του χιονοδρομικού να στήνουμε τις σκηνές μας εν μέσω δυνατού αέρα, ο οποίος ευτυχώς για όλους μας σταμάτησε την επόμενη μέρα.

helmos-(4).jpg

Οι τουαλέτες, οι ντουζιέρες και τα δύο σαλέ του χιονοδρομικού εξυπηρετούσαν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο τους επισκέπτες, ενώ δίπλα στην κεντρική σκηνή υπήρχαν κάθε είδους shops με φαγητό, ποτό, εξοπλισμό και ότι άλλο μπορούσες να χρειαστείς για ένα άνετο τριήμερο σε camping. Όλη αυτή η περιγραφή γίνεται για να πείσω και τους τελευταίους σκεπτικούς ότι δεν πρόκειται για ένα σκληρό free camping μέσα στο βουνό, αλλά για μία συντονισμένη ενέργεια, την οποία αξίζει να βιώσει κανείς μέσα στον ίδιο το χώρο που διεξάγεται το φεστιβάλ.

helmos-(5).jpg

Πεζοπορίες, ιππασία, μαθήματα yoga, mountain races και πολλά ακόμα live sessions στα σαλέ του χιονοδρομικού ήταν τα κύρια στοιχεία της μέρας μας εντός camp, αν κάποιος δεν ήθελε να φύγει από το σημείο και αποφάσιζε να απολαύσει αποκλειστικά το camper experience. Οι σεζλόνγκ εξάλλου ήταν πάντα διαθέσιμες το ίδιο και ο ελεύθερος χώρος για να απολαύσεις τη θέα της κορυφογραμμής χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτα. Τα μικρά χωριά των Καλαβρύτων είναι εξάλλου σε κοντινή απόσταση, οπότε μέσα σε είκοσι λεπτά μπορείς να βρεθείς σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι ή σε ένα ωραίο καφενείο, ανακαλύπτοντας και την περιοχή, αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

https://www.instagram.com/reel/C8nHXgdsi_S/

Στο Helmos Mountain Festival χτυπάει η καδριά των καλοκαιρινών συναυλιών.

Το φετινό line up ακουγόταν εξαρχής εντυπωσιακό. Και πραγματικά ήταν. Τα lives ξεκινούσαν με τη δύση του ήλιου, περίπου στις 7 και ολοκλήρωναν τον κύκλο τους τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο πριν τα ξημερώματα. Πρεμιέρα έκανε η Μαρίνα Σπανού, ενώ για το κλείσιμο του φεστιβάλ επιστρατεύτηκε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με την παρέα του, ενώ μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες ακούσαμε τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ιουλία Καραπατάκη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Villagers of Ioannina City και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες, που έδωσαν χρώμα στα βράδια μας.

helmos-(10).jpg

Το κοινό ήταν κυριολεκτικά κάθε ηλικίας, από νεαρόκοσμο που λατρεύει το camping και τα φεστιβάλ στην ύπαιθρο, μέχρι οικογένειες με μικρά παιδιά που λατρεύουν το camping αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που έκαναν join σε αυτό μαγικό πλήθος κάθε βράδυ, για να απολαύσουν τα lives. Αυτή ήταν στην πραγματικότητα και η δύναμη της ενέργειας που απελευθερωνόταν κάθε βράδυ μπροστά στο stage.

https://www.instagram.com/reel/C8kknxsMEaN/

Η ελληνική μουσική στα καλύτερά της, με νέους καλλιτέχνες και πραγματικούς θρύλους της έντεχνης και ροκ σκηνής να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε φορά που ανέβαιναν στο stage μπροστά σε ένα κοινό 13.000 ανθρώπων, όπως περίπου υπολογίστηκαν οι επισκέπτες με βάση τον αριθμό των εισιτηρίων. Φυσικά, το Helmos Mountain Festival ήταν sold out για άλλη μια χρονιά και μας έκανε να ανατρέξουμε στην παιδική πλευρά των καλοκαιριών μας, κοντά στη φύση, με διάθεση για μουσική, χορό και πραγματική, απλή, ανθρώπινη επαφή. Αφού όλους θα μας ενώνει στο εξής το βουνό.

https://www.instagram.com/reel/C8mqm2YMDuC/

Είναι το Helmos Mountain Festival μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις; Φυσικά! Και πολύ εύκολα με έναν στοιχειώδη εξοπλισμό camping θα το κάνεις με ένα πολύ μικρό budget, που πίστεψέ με αξίζει να αφιερώσεις σε μια τριήμερη εμπειρία με μουσική και καλή παρέα. Και εννοώ την παρέα του φεστιβάλ. Στις επόμενες παγωμένες μπύρες που θα απολαύσουμε στο βουνό με θέα την πανσέληνο, ενώ στη σκηνή θα ακούγονται τα δικά μας αγαπημένα!

Στην εποχή που πολλές φορές αποθεώνεται το «τίποτα» η Σαλίνα Γαβαλά παραμένει πιστή σε αξίες

helmos-(11).jpg