Το post του συζύγου της Αθηνάς από τα Τέμπη για τα γενέθλια του γιου τους έφερε δάκρυα στα μάτια μας

Το post του συζύγου της Αθηνάς από τα Τέμπη για τα γενέθλια του γιου τους έφερε δάκρυα στα μάτια μας

Η συγκινητική λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία μας έδειξε πόσο νωπή στη συνείδηση όλων μας είναι αυτή η τραγωδία.

O 31χρονος Νίκος Ζήσης ήταν ένας από τους επιβάτες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Ο ίδιος μαζί με την σύζυγό του, Αθηνά Κατσάρα, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα εκείνο το τριήμερο. Πριν δύο χρόνια έγιναν για πρώτη φορά γονείς, αποκτώντας ένα αγοράκι, τον μικρό Χρήστο, τον οποίο είχαν αφήσει εκείνο το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη.

Η Μαρία Καρυστιανού έχασε την κόρη της Μάρθη στα Τέμπη πριν 10 μήνες και τα λόγια της συγκινούν

https://www.instagram.com/p/C1Ayr47KstP/

Το ζευγάρι επέστρεφε με το μοιραίο τρένο εκείνη τη νύχτα. Ο Νίκος λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση αποφάσισε να σηκωθεί από το βαγόνι 3 που ήταν με τη σύζυγό του και να πάει προς την τουαλέτα που ήταν στους πιο πίσω συρμούς. Η σύγκρουση τον βρήκε όρθιο, στα πίσω βαγόνια με αποτέλεσμα να σπάσει τα δύο πλευρά και το ισχίο του. Ο Νίκος, ξύπνησε την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς η γυναίκα του, Αθηνά Κατσάρα, δεν κατάφερε να σωθεί.

Ο μικρός Χρήστος έκλεισε τα τρία

https://www.instagram.com/p/C3EB-_DKjYQ/

Πριν μία εβδομάδα, ο Νίκος Ζήσης, έκανε δύο αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, με αφορμή τα γενέθλια του γιου του. Ο Χρήστος, έγινε τρία χρονών! Στη μία φωτογραφία βλέπουμε το μικρό Χρήστο να κοιτάει τη φωτογραφία της μητέρας του η οποία δεν είναι πλέον στη ζωή, ενώ στη δεύτερη ο Χρήστος βρίσκεται στην αγκαλιά του πατέρα του, Νίκος Ζήση, έτοιμος να σβήσει την τούρτα. Στην ίδια φωτογραφία και ακριβώς δίπλα τους είναι η φωτογραφία της αγαπημένης σύζυγό και μητέρας που υπέστη τον τραγικό θάνατο στα Τέμπη.

https://www.instagram.com/p/C3F2_rOtiCb/

Η λεζάντα της φωτογραφίας έγραφε:

Ξέρω ότι σήμερα θα ήθελες να είναι και η μαμά σου εδώ να σου τραγουδάμε το γενέθλιο τραγούδι και να περιμένεις πως και πως να κάνεις <<φου>> το κεράκι σου… Ξέρω ότι κάθε μέρα κάθε στιγμή που με κοιτάς στα μάτια , θα ήθελες να σε κοιτάνε τα μάτια της μαμάς σου που τόσο έλαμπαν όταν σε κοιτούσαν, ξέρω επίσης ότι η ανιδιοτελής αγάπη της μάνας δεν συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο και αυτό θα είναι το παντοτινό κενό σου... Ξέρω ότι μπορώ να σου προσφέρω τα πάντα απλόχερα αλλά όχι την μαμά σου… Επίσης. ξέρω ότι αν δεν ήσουν εσύ ίσως να μην υπήρχα και εγώ σήμερα… Ξέρω ότι θα κάνω τα πάντα για να είμαι βράχος δίπλα σου για μια ζωή… Χρόνια πολλά έρωτα της μαμάς και του μπαμπά… ΣΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΤΑΚΟ ΜΑΣ, ΤΙΤΟ ΜΑΣ, ΑΘΗΝΟΔΩΡΕ ΜΑΣ…!!!!

Υ.Γ Ανέβασα αυτή την φωτογραφία για να φτάσει στις οθόνες σε αυτούς που ευθύνονται για το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, να καταλάβουν τι μπορεί να λείπει περισσότερο από ένα μωρό μόλις 3 ετών… την μάνα που το στέρησαν… Ίσως φτάσει στην οθόνη, έστω σε έναν από αυτούς…

Είναι μία από τις πιο σπαραχτικές και τραγικές ιστορίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η πρωτοβουλία του Συλλόγου Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών να μαζέψει υπογραφές με στόχο την «δικαίωση για την τραγωδία στα Τέμπη». Η μητέρα της Μάρθης (θύμα Τεμπών) και πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού, έχει δημιουργήσει μία αναφορά στην πλατφόρμα change.org στοχεύοντας στην έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Μπορούν οι υπογραφές στο change.org να βοηθήσουν τον Σύλλογο Θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών;

Το change.org είναι μεγαλύτερη πλατφόρμα του κόσμου η οποία έχει στόχο την κοινωνική αλλαγή. Ιδρύθηκε το 2007 και σύντομα έγινε μία φιλανθρωπική εταιρεία με μία σημαντική αποστολή. Η αποστολή αυτή σχετίζεται με την επιρροή και την κοινωνία. από ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, στο οποίο ανήκει από το 2021 η διαδικτυακή πλατφόρμα, στοχεύουν να παρακινήσουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν την αλλαγή που θέλουν να δουν. Μέχρι σήμερα, πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε 196 χώρες αλλάζουν τις κοινωνίες στις οποίες ζουν.