Ο Αιμίλιος Χειλάκης λέει πως μετά από 18 χρόνια η Αθηνά Μαξίμου παραμένει ο πιο αυστηρός κριτής του

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Αιμίλιος Χειλάκης λέει πως μετά από 18 χρόνια η Αθηνά Μαξίμου παραμένει ο πιο αυστηρός κριτής του
ndpphoto@gmail.com

«Δεν δέχεται την κριτική μου, είναι λίγο πείσμων και επιμένει στα πράγματα», δήλωσε η ηθοποιός για τον σύζυγό της. Η πολυετής σχέση τους, η συνεργασία και οι σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του ζευγαριού.

Καλεσμένοι της Ναταλίας Γερμανού και της εκπομπής Καλύτερα δε γίνεται ήταν το μεσημέρι της Κυριακής (30/06) ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου.

Το δημοφιλές ζευγάρι μίλησε μεταξύ άλλων για την πρεμιέρα και την περιοδεία της παράστασης «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» στην οποία πρωταγωνιστούν, για τη σχέση αλλά και την πολυετή συνεργασία τους επί σκηνής.

O Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου έχουν συνειδητά αποφασίσει να περάσουν τη ζωή τους μαζί

Χειλάκης και Μαξίμου αποδεικνύουν πως ο έρωτας αντέχει στον χρόνο

Χειλάκης και Μαξίμου μετρούν 18 ολόκληρα χρόνια κοινής πορείας και έχουν μια σχέση που εμπνέει. Η αμοιβαία εκτίμηση, ο θαυμασμός και ο σεβασμός αποτελούν τα βασικά θεμέλια της συνύπαρξής τους τόσο εντός αλλά και εκτός σκηνής.

Μιλώντας αρχικά για τις απόψεις του ως σκηνοθέτης ο Αιμίλιος Χειλάκης παραδέχθηκε: «Είμαι άνθρωπος του συνόλου, οι άλλοι είναι ο παράδεισός σου και πολλές φορές η κόλαση. Αν κάποιος μου δημιουργεί πρόβλημα, δεν θα ξανασυνεργαστώ μαζί του, δεν θα συγκρουστώ μαζί του, εκτός αν το πράγμα πάει στον γκρεμό».

Και πρόσθεσε: «Οι κακοποιημένοι συχνά θα αναπαράξουν το μοντέλο της κακοποίησης. Εγώ έχω προσπαθήσει να μην κάνω σαν σκηνοθέτης αυτό που μου έκαναν. Δηλαδή την μετριότητά τους να την επιβάλλουν σαν αυθεντία. Δεν δηλώνω αυθεντία σκηνοθέτης, είμαι ένας συνάδελφος που λέει την ιδέα και καθοδηγεί. Αν δεν θέλετε, δεν πειράζει στο καλό. Ελάτε μαζί γιατί σαν παλιός συνάδελφος ξέρω δυο πράγματα παραπάνω. Έχω μια αισθητική ομολογουμένως καλή και πάμε να κάνουμε μια παράσταση».

Για τη συνεργασία του με την Αθηνά Μαξίμου ο Αιμίλιος Χειλάκης ανέφερε: «Η Αθηνά Μαξίμου είναι μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Είναι ο λόγος που διαλέγω συνέχεια να δουλεύω μαζί της, όχι επειδή είναι σύζυγός μου, αλλά επειδή είναι ένα τεράστιο υποκριτικό εργαλείο. Επειδή είναι σπουδαγμένη και καλή σε αυτό που κάνει, μερικές φορές είναι δύσκολο να της πει να κάνει κάτι. Θέλει να κάνει αυτό που θέλει η ίδια. Αυτό το περιμένεις, ωστόσο, από έναν εξαιρετικό ηθοποιό, γι' αυτό τον παίρνεις. Την βλέπεις, όμως, ότι τις δύο πρώτες μέρες ότι δεν θα κάνει αυτό που θέλεις στην πρόβα. Την τρίτη μέρα θα το κάνει, και θα το παρουσιάσει και σαν κάτι δικό της».

Οι ηθοποιοί εξήγησαν πως η πρεμιέρα της παράστασής τους μεταφέρθηκε στις 8 Ιουλίου λόγω μιας ατυχίας με τα σκηνικά. Χειλάκης-Μαξίμου εξήγησαν πως η αργοπορία των σκηνικών ανάγκασε τους συντελεστές να αναβάλλουν την έναρξη των παραστάσεων καθώς πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες πρόβες. Το καταξιωμένο καστ του έργου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» θα υποδεχθεί το κοινό στις 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Η γοητεία του Αιμίλιου Χειλάκη στους Πανθέους έκανε το κοινό να αγνοήσει ακόμη και τα αστεία λάθη

Αναφερόμενη στον σύζυγό της η Αθηνά Μαξίμου παραδέχθηκε: «Μου αρέσει ο Αιμίλιος όταν τον βλέπω πάνω στη σκηνή και λειτουργεί τόσο ωραία. Όλοι μας δυσκολευόμαστε σε κάποια πράγματα, αλλά όταν ακολουθεί τον σωστό σκηνικό τρόπο μπορώ να γελάσω και να κλάψω, ανάλογα τι είναι. Αυτό το θαυμάζω πολύ».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι η σύζυγός του είναι και η πιο αυστηρή κριτής του τονίζοντας: «Μου κάνει αιματηρή κριτική, είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου, αυτός όμως μου αρέσει πολύ, γιατί κοιτάζει πραγματικά τι κάνω και γνωρίζει τι προσπαθώ να κάνω».

«Είμαι κακιά και άγαρμπη. Τον ξέρω πολύ καλά και τι δεν μπορεί να κάνει για να τον βοηθήσω. Στη αρχή δεν δέχεται την κριτική μου, είναι λίγο πείσμων και επιμένει στα πράγματα. Τώρα πλέον απλά θα το πω, και όταν θελήσει εκείνος θα το κάνει πράξη», δήλωσε η Αθηνά Μαξίμου.

Οι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί γνωρίστηκαν το 2004 στο θέατρο και έναν χρόνο μετά ήρθαν πιο κοντά και έγιναν ζευγάρι. Οι δυο τους ήταν αρχικά φίλοι ωστόσο ο έρωτάς τους δεν άργησε να εκδηλωθεί και το 2006 οδηγήθηκε στα σκαλιά της εκκλησίας.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες του ζευγαριού.

Αθηνά Μαξίμου- Αιμίλιος Χειλάκης: Το αδημοσίευτο υλικό από τον γάμο τους και το τρυφερό post

Δες ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Πριν από μερικούς μήνες το ερωτευμένο ζευγάρι βρέθηκε στην εκπομπή «The Break» της Βάσως Λασκαράκη όπου αναφέρθηκε στη γνωριμία του αλλά και στην καθημερινότητά του στο πέρασμα του χρόνου.

«Τον Αιμίλιο τον είχα δει πρώτη φορά σε μία κινηματογραφική ταινία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Βλέποντας την ταινία ξαφνικά εμφανίστηκε ένα πλάσμα μέσα στην ταινία και είπα Θεέ μου, τι όμορφο παιδί είναι αυτό; Το ίδιο βράδυ έγινε ένα πάρτι για την ταινία όπου είπα θα πάω, μόνο και μόνο γιατί ήλπιζα ότι θα είναι εκεί. Δεν ήταν. Πέρασαν τα χρόνια, κάποια στιγμή το 2004, είμαι στα παρασκήνια και ξαφνικά ακούω ένα γέλιο και λέω από μέσα μου αυτός είναι ο Αιμίλιος Χειλάκης, δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ. Και παθαίνω πάλι το ίδιο σκίρτημα. Βγαίνω στη σκηνή, τελειώνει η παράσταση και μετά έρχεται να μας συγχαρεί. Λέω μέσα μου κοίτα να δεις που εγώ με αυτόν τον άνθρωπο, απόψε το βράδυ θα μιλάμε στα τηλέφωνα. Γύρισα σπίτι, πέρασε η ώρα, ξεχνιέμαι και αρχίζουν να έρχονται μηνύματα στο κινητό. Ήταν πολύ παράξενο, σχεδόν μεταφυσικό. Το κινητό το βρήκε από έναν συνάδελφο. Μετά περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να είμαστε τον επόμενο χρόνο μαζί», εξομολογήθηκε η Αθηνά Μαξίμου.

Πηγή κεντρικής: ndp