Η βέρα στο δεξί θέλει μαγκιά και η Τουμασάτου είπε αληθινά λόγια για τον σύζυγο και την κόρη τους

Κατερίνα Μπούσιου
Η βέρα στο δεξί θέλει μαγκιά και η Τουμασάτου είπε αληθινά λόγια για τον σύζυγο και την κόρη τους
ndpphoto@gmail.com

Η αποκαλυπτική συνάντησή της Μαριάννας Τουμασάτου με τη Μαρία Σολωμού και η συζήτηση για ενοχές, σχέσεις. ελευθερία και έρωτα. «Ο Αλέξανδρος με βοηθά πολύ, αλλά χαίρεται ακόμη περισσότερο, όταν τα παρατάω όλα για να ξεκουραστώ». 

Η Μαριάννα Τουμασάτου έχει πάντα αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο να μας αναλύει ιδέες και απόψεις της, δίνοντας μας πάντα τροφή για σκέψη. Δεν είναι μόνο επειδή έχει επικοινωνιακό ταλέντο, αλλά γιατί είναι πάντα ενδιαφέροντα αυτά που λέει. Η νυχτερινή συνάντησή της με τη Μαρία Σολωμού, ήταν αποκαλυπτική από όλες τις απόψεις. Μιλώντας για τον έρωτα, τις σχέσεις, τα ταμπού, την ελευθερία και την αλήθεια, που είναι και δύο μεγάλες αξίες της ζωής της.

Σε αυτή τη φιλική συζήτηση πρωταγωνιστές ήταν και ο σύζυγός της Αλέξανδρος Σταύρου και η κόρη τους Χρυσηίδα. Με έναν τρόπο όμως διαφορετικό.

https://www.instagram.com/p/B6d9Qk4nArS/

«Γιατί εμείς οι γυναίκες όταν κοιμόμαστε πρέπει να απολογούμαστε;»

Ας ξεκινήσω από κάτι απλό, αλλά τόσο ουσιαστικό που μας είπε η Μαριάννα Τουμασάτου και αφορά όλες μας. Ήταν μία ερώτηση της Μαρίας Σολωμού για την ενόχληση που είχε δείξει η ηθοποιός παλαιότερα, όταν της έγινε από ρεπόρτερ, η ερώτηση για το αν αισθάνεται τύψεις που αφήνει την κόρη της, τα βράδια που έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις. Από την απάντηση, προέκυψε και ένα άλλο φλέγον ζήτημα: «Γιατί οι γυναίκες θα πρέπει να αισθανόμαστε ενοχές, ακόμη και όταν θέλουμε να ξεκουραστούμε;»

Η νέα φωτογραφία της Τουμασάτου με την κόρη της είναι η απόδειξη πως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν

Και όπως είπε η ηθοποιός: «Είχα πάει να δω μία παράσταση, γιατί να αισθάνομαι τύψεις; Το παιδί ήταν με τον πατέρα του στο σπίτι, στο πιο ασφαλές περιβάλλον. Εν τω μεταξύ ανακάλυψα στο παρελθόν ότι όταν εμείς οι γυναίκες κοιμόμαστε, πρέπει να απολογούμαστε. Γιατί καλέ; Φέτος είναι η πρώτη φορά που κοιμάμαι και δεν έχω ενοχές. Παλιά όταν είχα ασιδέρωτα, ξυπνούσα από το άγχος μου. Αυτό μας το έχουν «φυτέψει» από παλιά, ότι μία γυναίκα όταν είναι σπίτι πρέπει να κάνει μόνο δουλειές. Ο Αλέξανδρος με βοηθά πολύ, αλλά χαίρεται ακόμη περισσότερο, όταν τα παρατάω όλα για να ξεκουραστώ. Γιατί θα πρέπει εμείς οι γυναίκες να λογοδοτούμε επειδή κοιμόμαστε;».

Στην κουβέντα των δύο γυναικών αναφέρθηκε πολλές φορές το όνομα του επί 14 χρόνια συζύγου της, ηθοποιού και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Σταύρου, με τον οποίο είναι συνολικά μαζί για σχεδόν 2 δεκαετίες. Λέγοντας πως στη σχέση ενός ζευγαριού που είναι τόσα πολλά χρόνια μαζί, ποτέ τίποτε δεν είναι ρόδινο. Αλλά και πως τίποτε δεν είναι τελικά ακατόρθωτο, όταν υπάρχει η συντροφικότητα και η αγάπη. Και όπως είπε.

«Ο έρωτας πηγαινοέρχεται. Οι μεγάλες κρίσεις που περνάνε τα ζευγάρια, είναι μόνο για καλό. Ξαναβρίσκεις και τον έρωτα. Δεν μπορείς να είσαι πάντα καλά και πάντα στα ταβάνια. Θέλει να κυλάς, να παίρνεις τον χρόνο σου να ξαναδυναμώνεις, αρκεί να το κάνεις χέρι - χέρι με τον άλλο. Οι άνθρωποι όταν είναι πολλά χρόνια μαζί βιώνουν και τις εσωτερικές τους αλλαγές. Βλέπουν αλλιώς τη ζωή, αλλάζει ο τρόπος που σκεφτόμαστε την καθημερινότητα. Αλλά δεν πρέπει να χάνεις τον στόχο σου μαζί με τον άλλον. Δεν μπορείς να είσαι συνέχεια στο ροζ σύννεφο. Νομίζω ότι καλά τα έχουμε καταφέρει. Αισθάνομαι ευτυχής γιατί είμαι με έναν άνθρωπο που είναι έντιμος που αγαπά την αλήθεια και το αληθινό συναίσθημα».

Το ζευγάρι έχει αποκτήσει την 14χρονη κόρη του Χρυσηίδα και η ηθοποιός αποκάλυψε πως το μεγαλύτερο άγχος της, ήταν να κάνει την κόρη της ανεξάρτητη και ελεύθερη. Όπως ακριβώς είναι και η ίδια.

«Μου κόστιζε πάρα πολύ όταν ήταν πιο μικρή, γιατί δεν την ήθελα εξαρτημένη από εμένα. Έχω περάσει πάρα πολύ δύσκολα βράδια που προσπαθούσα να της μάθω να είναι ελεύθερη. Έξι χρονών πήγε κατασκήνωση μαζί με το σχολείο της, της μάθαμε να μην είναι γαντζωμένη πάνω μας. Να είναι εκεί που θέλει. Όχι να εξαρτάται από κάποιον. Και όταν μεγαλώσει να ξέρει να αλλάζει μία λάμπα και όχι να είναι με κάποιον γιατί θα χρειάζεται βοήθεια στο οτιδήποτε. Μπορώ μόνη μου να κάνω τα πάντα, αλλά θέλω να είμαι με τον Αλέξανδρο. Έτσι θέλω να είναι και το παιδί μου. Τα παiδιά μας να μάθουν να σέβονται για να απαιτούν στη συνέχεια τον σεβασμό».

koritoumasatou.jpg

Φυσικά επανέλαβε όπως και σε παλαιότερη συνέντευξη της, πως ελευθερία δε σημαίνει και στο να την αφήνει εντελώς μόνη της με τις φίλες της στις εξόδους της. Σε αυτό η Μαριάννα είναι μία παραδοσιακή μαμά.