«Έφυγε» από τη ζωή ο Δάνης Κατρανίδης σε ηλικία 75 ετών - Συγκινεί το «αντίο» των συναδέλφων του

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δάνης Κατρανίδης σε ηλικία 75 ετών - Συγκινεί το «αντίο» των συναδέλφων του

Ο Δάνης Κατρανίδης τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Δάνης Κατρανίδης. Αντιμετώπιζε τα τελευταία 2 χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγείας και έδινε τη δική του μάχη με αξιοπρέπεια, ενώ είχε αποσυρθεί από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα. Ήταν η πρώτη φορά μετά από 4 δεκαετίες που δεν βρισκόταν στο θέατρο.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση πριν από λίγα λεπτά μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook.

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια… Το κενό είναι μεγάλο…»

Δες εδώ την αποχαιρετιστήρια ανάρτηση:

https://www.instagram.com/p/C_XdQKEI-KZ/

Η μεγαλύτερη ταινία που έπαιξε ήταν η ζωή του

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Το διάστημα 1971-1978 υπήρξε ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Ωστόσο έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αυτή η γνωριμία και όσες συνεργασίες έκανε στη συνέχεια με την Αλίκη, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, υπήρξαν καθοριστικές για την καριέρα του.

Σημαντική ήταν και η πορεία του σε τηλεοπτικές σειρές που λατρεύτηκαν από το κοινό, όπως τα «Μυστικά της Εδέμ».


Ο Δάνης Κατρανίδης στην προσωπική του ζωή έκανε τρεις γάμους, ωστόσο δεν απέκτησε παιδιά

«Έκανα τρεις γάμους γιατί κατ’ αρχήν ήθελα να κάνω οικογένεια. Οι γάμοι μεταξύ τους απείχαν πολλά χρόνια, δεν γινόντουσαν κάθε μήνα. Ο πρώτος με τον δεύτερο απέχει 17 χρόνια και ο δεύτερος με τον τρίτο δέκα. Είναι ένα εύλογο διάστημα για να πει κάποιος μπορώ να φτιάξω την ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να κάνω παιδιά. Δεν έχω μετανιώσει που το έκανα.

Ο λόγος που δεν έκανα παιδιά, δεν ήταν παθολογικά αίτια. Άλλος ήταν ο λόγος και από ό,τι φάνηκε καλύτερα. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Μου έχουν δοθεί πράγματα απλόχερα και στην δουλειά και στη ζωή, παραπάνω από ό,τι περίμενα. Έχω κάνει πολλά λάθη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με επιείκεια», είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του ο Δάνης Κατρανίδης.

Σήμερα θρηνεί ο καλλιτεχνικός χώρος για τη σημαντική απώλεια του Δάνη Κατρανίδη

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που εξέφρασαν τη θλίψη τους ήταν και η Ελένη Ράντου θέλησε να αποχαιρετήσει τον Δάνη Κατρανίδη.

«Καλό σου ταξίδι Δάνη Κατρανίδη. Πάλεψες σα θηρίο. Ξεκουράσου τώρα… Άλλος ένας ωραίος άνθρωπος ταξίδεψε αυτό το καλοκαίρι» έγραψε η Ελένη Ράντου.

Το «αντίο» της Έλενας Ακρίτα

Έλενα Ακρίτα η οποία θέλησε να πει το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο της άνθρωπο.

Να θυμίσουμε πως η Έλενα Ακρίτα και ο Δάνης Κατρανίδης είχαν συνεργαστεί στις τηλεοπτικές σειρές, «Μυστικά της Εδέμ» και «Βέρα στο δεξί». Επιπλέον είχαν συνεργαστεί και σε θεατρικές παραστάσεις.

«Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένα μέλος της οικογένειας μας. Ο Γιώργος κι εγώ αποχαιρετούμε τον αδελφό μας Δάνη Κατρανίδη».

456386602_509262931750451_8728111532563153789_n.jpg

Η Ευαγγελία Μουμούρη με μια κοινή τους φωτογραφία έγραψε για να αποχαιρετήσει τον ηθοποιό:

«Σε γνώρισα μέσα από τα μάτια της Μίρκας»

457118458_993496982573909_649538261827175171_n.jpg

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης προχώρησε σε μια λιτή αλλά αυγκινιτική ανάρτηση ευχαριστώντας τον Δάνη Κατρανίδη και έγραψε

«Καλό ταξίδι... Σε ευχαριστώ για όλα»

456849762_1693345341489716_7157348896644735947_n.jpg

Συγκινητικά ήτα τα λόγια και του Αλέξανδρου Μπουρδούμη ο οποίος δημοσίευσε μια σκηνή από τη συνεργασία τους και έγραψε για τον αξέχαστο ηθοποιό:

Ένα μοναδικός ηθοποιός! Ενας τζέντλεμαν του θεάτρου! Πάντα με στοργή και ενδιαφέρον να βοηθήσει όλους μας τους νεότερους στο μονοπάτι της υποκριτικής που διαλέξαμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα! Αυτό to γέλιο το τρανταχτό το έχω ακόμα στα αυτιά μου Δάνη(έτσι ήθελες να σε προσφωνούμε ακόμα κι εμείς που ήμασταν μπροστά σου πολύ μικροί!).Αντίο γλυκέ μου πρίγκηπα! Ελπίζω να ξεκουραστηκες!

https://www.instagram.com/reel/C_XnH6LIC03/

H Bάσια Παναγοπούλου ανέβασε κι εκείνη μια παλιά φωτογραφία της με τον Δάνη Κατρανίδη για να τον αποχαιρετήσει και έγραψε τα παρακάτω τρυφερά λόγια για τον ηθοποιό:

«Όταν στα πρώτα πρώτα σου βήματα στο σινεμά έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με έναν ηθοποιό με ήθος και ταλέντο όπως ο Δανης Κατρανιδης, είσαι ευλογημένος. Τον συνάντησα στην πρώτη μου κινηματογραφική ταινία "τα βαπορακια" σε σκηνοθεσία Παύλου Τασιου. Δεν ξεχνώ την ουσιαστική του ευγένεια. Καλό ταξίδι στο φως, Δανη μας. Το θέατρο είναι πιο φτωχό χωρίς εσένα.»

https://www.instagram.com/p/C_XhKnWoGrs/