Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Πατούλια Κατερίνα
Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Καρύδης σε ηλικία 85 ετών

Ο Ντίνος Καρύδης,  πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Μετά από προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία του και σε ηλικία 85 ετών, ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης έφυγε από τη ζωή. Γεννημένος στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου 1938, ο ηθοποιός ήταν παντρεμένος τα τελευταία 59 χρόνια με την ηθοποιό Τζούλια Αργυροπούλου και μαζί απέκτησαν την ηθοποιό κόρη τους Σμαράγδα Καρύδη.

Όντας αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, ο Ντίνος Καρύδης ξεκίνησε νωρίς την καριέρα του στο θέατρο και στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς και σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Εκείνος που μοιράστηκε το δυσάρεστο νέο ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ υπήρξε στενός φίλος του εκλιπόντος και η συναισθηματική φόρτιση μεγάλη.

Αγαπημένε μου φιλε Καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανηψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθειά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστειρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπαμε πάντα και θα'σε αποχαιρετησουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγραφου..Καλό ταξίδι λατρευτε μας'Ντινάκο και θερμα συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..

1726425925180-140846554-1.jpg

Η λατρεία του Ντίνου Καρύδη για την κόρη του Σμαράγδα

https://www.instagram.com/p/Cy3gJtVoUCb/

Για την Σαμαράγδα του, σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός είχε εξομολογηθεί:

«Η Σμαράγδα μου… Της χρωστάω και δεν θα ‘πρεπε. Τον καιρό αυτόν τον δύσκολο, τους χαλεπούς καιρούς αυτούς που περνάει η Ελλάδα μας συντηρεί», δήλωσε ο ηθοποιός στην εκπομπή Επιτέλους Σαββατοκύριακο.

https://www.instagram.com/p/CzHgsyJrQij/

Ο αγαπημένος ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και στην εφημερίδα «Espresso» και είπε τα καλύτερα λόγια για την κόρη του αλλά και για τον Θοδωρή Αθερίδη.

«Την Σμαράγδα την έχω αγαπήσει, προτού ακόμα γεννηθεί. Και ήξερα ότι θα γίνει αυτό το υπέροχο πλάσμα που μας στέκεται βράχος σε όλες μας τις καταστάσεις. Αν δεν ήταν η Σμαράγδα, πιθανόν να μην είχαμε ούτε τηλέφωνο. Και ο Θοδωρής είναι πολυσχιδής καλλιτέχνης. Κάνει τα πάντα και στο θέατρο και στην μουσική.

201610080131110.8657_ATHERIDIS_KARIDIS_KARIDI_07102016.jpg

Ο,τι θέλει η Σμαράγδα μου να της το δώσει ο Θεός. Γιατί η Σμαράγδα, εκτός από καλή ηθοποιός, έχει μία υπέροχη καρδιά και βοηθάει δεξιά και αριστερά.

Είναι τυχεροί και τυχερές όσοι την έχουν φίλη. Όταν κάποιος έχει δίκιο, η Σμαράγδα θα χτυπήσει το χέρι πάνω στο τραπέζι και θα τον υποστηρίξει. Υπέροχο πλάσμα. Μοναδικό», είχε τονίσει ο περήφανος μπαμπάς.

Ο ίδιος ο ηθοποιός και το 2022 όταν ψευδώς ανακυκλώθηκε από τα μίντια πως έχει φύγει από τη ζωή, είχε αντιμετωπίσει με χιούμορ το περιστατικό.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», ο γνωστός ηθοποιός είπε με χιούμορ:

«Βούιξε όλη η Ελλάδα, με έπαιρναν τηλέφωνο, έπαιρναν τηλέφωνο τη γυναίκα μου να της που συλλυπητήρια. Με έπαιρναν τηλέφωνο και με ρωτούσαν «Πεθάνατε κ. Καρύδη»; Λέω «Όχι. Τα διόδια να πηγαίνουμε ταξίδι τώρα είναι πανάκριβα».